اثرات افزودن عصاره هیدروالکلی گیاه تشنه داری (Scrophularia striata) در مقایسه با آنتی-بیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط مکمل ویتامین و مواد معدنی بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 28، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-28-4_012
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: یکی از راهکارهای تغذیهای با هدف بهبود عملکرد و سیستم ایمنی طیور، مصرف فراوردههای گیاهان دارویی نظیر عصارههای گیاهی هستند. هدف: برای بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه تشنهداری به عنوان جایگزینی برای افزودنیهای رایج در شرایط تجاری، این آزمایش انجام شد. روش کار: تیمارهای آزمایشی شامل ۱- جیره پایه فاقد افزودنی (تیمار شاهد) بر پایه ذرت – کنجاله سویا، ۲- جیره پایه همراه با افزودن ۵۰۰ میلیگرم در کیلوگرم سالینومایسین، ۳- افزودن۹۰۰، ۴۵۰ و ۲۲۵ میلیگرم در کیلوگرم به ترتیب برای دوره آغازی، رشد و پایانی پروبیوتیک پریمالاک، ۴- افزودن ۲۰۰ میلیگرم در کیلوگرم ویتامین E و C و ۳/۰ میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم، ۵ و ۶- افزودن ۲۰۰ و ۴۰۰ میلیگرم از عصاره هیدروالکلی گیاه تشنهداری بودند. وزن بدن و خوراک مصرفی در هر واحد آزمایشی در سنین ۱۰، ۲۴ و ۴۲ روزگی اندازهگیری و ضریب تبدیل خوراک محاسبه گردید. در ۴۲ روزگی از هر واحد آزمایشی ۲ پرنده انتخاب و خونگیری از آنها برای اندازهگیری فراسنجههای خونی انجام شد. نتایج: بهبود معنیدار در افزایش وزن روزانه در گروههای آزمایشی حاوی افزودنی در مقایسه با تیمار شاهد در دوره ۲۵ تا ۴۲ روزگی و همچنین کل دوره پرورش (۰ تا ۴۲ روزگی) مشاهده شد (۰۵/۰p <). همچنین همه تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد سبب کاهش ضریب تبدیل خوراک در دورههای ۲۵ تا ۴۲ روزگی و نیز کل دوره پرورش (۰ تا ۴۲ روزگی) شدند و بهترین ضریب تبدیل خوراک مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی عصاره گیاه تشنهداری بود (۰۵/۰p <). افزایش غلظت پروتئین و فسفر و کاهش غلظت کلسترول و لیپوپروتئین با دانسیته پایین در سرم خون گروههای تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف عصاره تشنهداری در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (۰۵/۰p <). نتیجهگیری نهایی: عصاره گیاه تشنهداری به خصوص در سطح ۴۰۰ میلیگرم در کیلوگرم جیره غذایی میتواند جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیک و سایر مکملهای تجاری مورد استفاده در این آزمایش در جهت بهبود عملکرد رشد و وضعیت متابولیکی جوجههای گوشتی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهاد رستمی
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
کامران طاهرپور
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
محمد اکبری قرایی
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
حسن شیرزادی
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
حسینعلی قاسمی
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :