پیامدهای تغذیه درون تخم مرغی نسبت های مختلف دی-ال متیونین به ال-لایزین بر شاخص-های لاشه و غلظت متابولیت های خونی در جوجه های گوشتی یک روزه راس
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-27-1_012
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: افزودن برخی مواد مغذی به تخم مرغ می تواند به بهتر شدن رشد جنین یاری برساند. هدف: این آزمایش به منظور بررسی پیامدهای تزریق درون تخممرغی نسبتهای مختلف دی-ال متیونین به ال-لایزین بر شاخصهای وزنی و غلظت متابولیتهای خونی در جوجههای گوشتی یک روزه سویه راس ۳۰۸ انجام شد.روش کار: در این پژوهش از ۲۱۰ عدد تخممرغ بارور مادر گوشتی راس ۳۰۸ در قالب طرح کامل تصادفی با ۷ گروه آزمایشی شامل ۳۰ عدد تخممرغ انفرادی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (بدون تزریق)، شاهد-شم (تزریق آب استریل)، تزریق محلول های حاوی نسبت های ۵/۴۰، ۵/۴۵، ۵/۵۰، ۵/۵۵ و ۵/۶۰ درصد دی- ال متیونین به ال- لایزین در روز ۱۴ دوره جوجهکشی از قسمت پهن تخممرغ به مایع آمنیوتیک بود.در روز ۲۲ آزمایش (یک روز پس از درآمدن از تخممرغ)، تعداد ۴ قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب، نمونههای خون از هر کدام جمع آوری و کشتار شدند تا شاخصهای وزنی مورد اندازهگیری قرار گیرند.نتایج: نرخ جوجه درآوری تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (۰۵/۰P>). تغذیه درون تخممرغی نسبت های مختلف دی- ال متیونین به ال- لایزین اثر افزایشی بر وزن جوجه (۰۱/۰P<)، وزن نسبی لاشه پوست کنده (۰۱/۰P<)، بازده لاشه (۰۱/۰P<)، وزن نسبی سینه (۰۵/۰P<)، وزن نسبی قلب (۰۵/۰P<) و غلظت پروتئین کل سرمی (۰۵/۰P<) داشت، در حالی که غلظت تریگلیسرید (۰۱/۰P<)واوره (۰۱/۰P<) سرم را کاهش داد. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج شاخص های وزنی و متابولیتی، افزودن متیونین تا نسبت ۵/۵۵ درصد دی- ال متیونین به ال- لایزین می تواند از رشد جوجه ها حمایت کند.
کلیدواژه ها:
تزریق درون تخم مرغی ، جوجه گوشتی ، عملکرد رشد ، نسبت های مختلف دی-ال متیونین به ال-لایزین ، متابولیت های خونی
نویسندگان
رویا قوچخانی
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
مرضیه ابراهیمی
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
حسین دقیق کیا
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
سید عباس رافت
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :