ارزیابی عملکرد، سیستم ایمنی و خصوصیات آنتی اکسیدانی سرم در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم حاوی سطوح مختلف نانو اکسید روی از ۱ تا ۲۱ روزگی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 371
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-27-1_009
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: روی یک عنصر حیاتی برای رشد و فرآیند های فیزیولوژیک مختلف در حیوانات است. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف نانو اکسید روی (ZONPs) در جیره های بر پایه گندم بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد ۲۴۰ قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس ۳۰۸، در قالب یک طرح کاملا تصادفی با ۶ تیمار و ۴ تکرار استفاده شد. تیمار های آزمایشی شامل یک جیره بر پایه گندم (شاهد، فاقد روی در مکمل معدنی مورد استفاده) و جیره های مکمل شده با ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ میلی گرم در کیلوگرم روی از منبع ZONPs بود. به منظور بررسی عملکرد جوجه ها، خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه ها بطور هفتگی اندازه گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. جهت بررسی پاسخ ایمنی همورال، تزریق گلبول های قرمز خون گوسفند (SRBC) در سن ۷ روزگی صورت گرفت. هفت و ۱۴ روز پس از تزریق، خونگیری انجام شد و میزان تیتر آنتی بادی علیه SRBC تعیین گردید. جهت بررسی پاسخ ازدیاد حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH)، در روز ۲۰ آزمایش تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA-P) به مقدار ۱/۰ میلی لیتر بین پوست انگشتان پا صورت گرفت و تغییر ایجاد شده در ضخامت پوست اندازه گیری شد. جهت بررسی وضعیت آنتی اکسیدانی سرم خون، غلظت مالون دی آلدهید (MDA) در نمونه های گرفته شده در سن ۲۱ روزگی (۲ پرنده از هر تکرار) اندازه گیری شد. جهت اندازه گیری ویسکوزیته شیرابه هضمی، در روز ۲۱ از هر تکرار دو پرنده کشته شده و محتویات ژژنوم و ایلئوم نمونه گیری شد. نتایج: افزودن ۸۰ میلی گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش مصرف خوراک در دوره های ۱ تا ۷ و ۱ تا ۱۴ روزگی، در مقایسه با تیمار شاهد شد (۰۵/۰>P). همچنین، افزودن ۸۰ میلی گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب کاهش ویسکوزیته محتویات ژژنوم و ایلئوم، افزایش تیتر آنتی بادی علیه SRBC در ۱۴ روز پس از تزریق، و کاهش غلظت سرمی مالون دی آلدهید در مقایسه با تیمار شاهد شد (۰۵/۰>P). از سوی دیگر، افزودن ۶۰ میلی گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش پاسخ CBH در مقایسه با تیمار شاهد، در ۱۲ ساعت بعد از تزریق شد (۰۵/۰>P). نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد که افزودن روی از منبع ZONPs در مقادیر ۶۰ تا ۸۰ میلی گرم در هر کیلوگرم جیره، می تواند در تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت آنتی اکسیدانی سرم خون جوجه های گوشتی موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بنت الهدا محمدی
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد
محمد رضا اکبری
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :