تاثیر آبیاری تکمیلی بر بهره وری آب گل گاوزبان اروپایی(Borago officinalis) در منطقه رشت
محل انتشار: نشریه آبیاری و زهکشی ایران، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 306
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IDJ-10-4_001
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
بهمنظور بررسی تاثیر آبیاری تکمیلی بر صفات مورفولوژیک و بهرهوری آب گل گاوزبان آزمایشی مزرعهای در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ در رشت اجرا شد. سه تیمار آبیاری شامل دیم، یک آبیاری تکمیلی و دو آبیاری تکمیلی مدنظر قرار گرفت. نتایج سال اول که به روش کرتی آبیاری شد، نشان داد که تیمارهای آبیاری تاثیر معنیداری بر کلیه صفات مورد مطالعه به غیر از طول گل، تعداد برگ و شاخه اصلی نداشته است، در صفات شاخه اصلی و تعداد برگ تفاوت معنیداری بین تیمار دو آبیاری تکمیلی و دیم بود، اما در صفت طول گل تفاوت معنیدار بین تیمار یک آبیاری تکمیلی و دیم بود. بهرهوری آب تیمار یک آبیاری تکمیلی با ۱۵/۰ کیلوگرم بر متر مکعب بیشترین مقدار را داشت. نتایج سال دوم که به روش قطرهای آبیاری شد، نشان داد که تیمارهای آبیاری تاثیر معنیداری بر کلیه صفات مورد مطالعه به جز طول گل، تعداد گل و شاخه اصلی نداشته و در صفت شاخه اصلی همانند سال اول، تفاوت معنیدار بین تیمار دو آبیاری تکمیلی و دیم بود، اما در صفات طول گل و تعداد گل تفاوت معنیدار بین تیمار یک آبیاری تکمیلی و دیم بود. بهره وری آب تیمار یک آبیاری تکمیلی با ۷۴/۰ کیلوگرم بر متر مکعب بیشترین مقدار را داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا سیف زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
محمد رضا خالدیان
دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی آب، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان و گروه پژوهشی مهندسی آب و محیط زیست پژوهشکده حوزه آبی دریای خزر، رشت، ایران
محسن زواره
استادیار و عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان ، رشت، ایران
پریسا شاهین رخسار
مربی پژوهشی و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :