طراحی و تبیین مدل سیستمی به منظور ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی برای صادرکنندگان کشور افغانستان
محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NMRJ-3-1_007
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
هدف این پژوهش ارائه و تبیین مدل سیستمی برای ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی برای صادرکنندگان کشور افغانستان است.سهم اصلی این پژوهش در پژوهشهای مربوط به استراتژی های توسعه بازار صادراتی افغانستان،مطالعه همزمان عوامل موثر بر جذابیت بازارهای بین المللی و عملکرد صادراتی با اتکای بر مدل سیستمی است. بررسی ادبیات موضوع ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی ارائه شده توسط صاحب نظران در این خصوص و همچنین تجارب سنتی و عملی انجام شده در افغانستان نشانگر آن است که به طور کلی دو رویکرد مختلف برای انتخاب بازارهای خارجی پیشنهاد شده است: رویکرد گسترش و رویکرد قاعده مند. بنگاه هایی که از رویکرد گسترش استفاده می نمایند به تدریج و از طریق بازارهایی که از لحاظ فرهنگی و جغرافیایی مشابه بازار محلی است، وارد بازار بین المللی می شوند. اما در رویکرد قاعده مند، روش منظمی برای انتخاب بازار جهانی به کار گرفته می شود و از یک مجموعه از معیارها برای تعیین بازارهای مناسب استفاده می شود. در این مقاله پس از ارائه یک مدل مفهومی جامع منطبق با فرآیند تصمیم گیری صادرکنندگان کشور افغانستان که شامل جذابیت تقاضا، جذابیت دسترسی، جذابیت تطبیق و جذابیت رقابت هستند، جذابیت بازارهای بین المللی از پر جاذبه تا کم جاذبه مورد ارزیابی قرار می گیرد.انتظار می رود تا این تحقیق، مشی صحیح و منطقی برای صادرکنندگان کشور افغانستان را در زمینه ورود به بازارهای جهانی بر اساس پیشنهاداتی که ارائه خواهد شد معرفی نماید.
کلیدواژه ها:
ارزیابی جذابیت بازارهای بین المللی ، جمهوری اسلامی افغانستان ، انتخاب بازارهای بین المللی ، رویکرد سیستمی ، عملکرد صادراتی
نویسندگان
غلامعلی طبرسا
دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری،دانشگاه شهید بهشتی
سید یحیی اخلاقی
دانشجوی دکترای مدیریت گرایش سیستم ها، دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :