نظریه یادگیری سازنده گرایی در آموزش و کاربرد آن برای معلمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین‌المللی روان‌شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF06_304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان فریدون نژاد

دکتری روانشناسی تربیتی، پردیس بین المللی کیش، دانشگاه تهران، ایران

غلامعلی افروز

استاد ممتاز، گروه آموزشی روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران

مسعود غلامعلی لواسانی

دانشیار، گروه آموزشی روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف معرفی نظریه یادگیری سازنده گرایی جهت دانش افزایی واستفاده ی معلمان و تاثیر آن در آموزش دانش آموزان گرفته است. با عنایت به این کهیادگیرندگان عصر حاضر را نمی توان با الگوهای آموزشی سنتی که بر نقش معلم و انتقالدانش و آموزش مستقیم تاکید دارد و هدفش انتقال مطالب از معلم به دانش آموزان بودهاست، تربیت کرد و آموزش داد و نظریات سنتی یادگیری همگام با پیشرفت های جامعهامروزی نیست و قابلیت تبیین یادگیری در دوره ای که با دانش آموزان عصر جدید با نیازهایجدید رو به رو هستیم، نیست. به نظر می رسد که نظریه ی سازنده گرا یی یک شناختشناسی و یک نظریه یادگیری است که هم منطبق با ملزومات یادگیری در عصر جدید بودهاست و هم در قیاس با نظریه های شناخت شناسی و یادگیری گذ شته ، یک تبیین تازه ازماهیت دانش و چگونگی یادگیری انسان به دست می دهد. این پژوهش به صورت مروریانجام گرفته است و در تهیه و تدوین پژوهش از منابع کتابخانه ای مثل مقالات، کتاب ها،سایت های اینترنتی و همچنین پایان نامه های منتشر شده در این را ستا استفاده گردیدهاست. با توجه به دلالت های آموزشی اثربخشی که نظریه سازنده گرا یی دارد و با توجه بهاینکه بنظر می رسد کاربرد این نظریه در تدریس توسط معلمان جهت امور آموزشیدانش آموزان مفید و کارآمد باشد، در این پژوهش محقق بر آن بود تا به توصیف نظریه یسازنده گرایی و تاثیر آن در بخش آموزش بپردازد.

کلیدواژه ها

نظریه یادگیری سازنده گرایی، آموزش، یادگیرنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.