مطالعه تاثیر کیفیت نهادی و سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی
محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 23، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 332
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPBUD-23-1_006
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
از دغدغه های اصلی کشورهای درحال توسعه، قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه یافتگی است. مرور ادبیات رشد اقتصادی نشان میدهد که کیفیت نهادها و زیرساختهای اجتماعی در کشورهای درحال توسعه از عوامل مهم تاثیرگذار بر رشد و توسعه اقتصادی محسوب می شوند. بسیاری از تحلیلگران نیز بر این باورند که در بین عوامل نهادی، حاکمیت قانون یکی از مهم ترین مولفه های نظام مناسب برای سرمایه گذاری و رشد اقتصادی است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر متغیرهای نهادی بر رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه و توسعه طی دوره زمانی ۲۰۱۵-۱۹۹۵ است. بدین منظور از مدل رگرسیونی انتقال ملایم تابلویی (PSTR) استفاده شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل، با رد فرضیه خطی بودن، یک مدل دو رژیمی با حد های آستانه ای ۱۶۲۷/۰ و ۶۲۵/۰ را برای شاخص متغیرهای نهادی در کشورهای تحت بررسی پیشنهاد مینماید. نتایج مطالعه حاکی از تاثیرگذاری مثبت شاخص حاکمیت قانون بر رشد اقتصادی، البته با شدت بیشتر در رژیم دوم است. نتایج هم چنین نشان میدهند که در هردو رژیم متغیرهای شاخص های کیفیت نهادی، آزادی اقتصادی، سرمایه انسانی و سایر متغیرهای کنترلی تاثیر مثبت بر رشد اقتصادی دارند. و شدت تاثیر گذاری متغیرها با تغییر رژیم در هردو گروه کشورهای مورد مطالعه با بهبود کیفیت نهادی بیشتر میشود.
کلیدواژه ها:
Institutional Quality ، Panel Smooth Transition Regression Model ، Democracy ، Economic Growth ، Developing and Developed Countries ، کیفیت نهادی ، برآورد انتقال ملایم داده های ترکیبی ، دموکراسی ، رشد اقتصادی ، کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته.
نویسندگان
اصغر مبارک
Department of Economic, Science and Research Branch, Islamic Azad University Islamic Azad University
کامبیز هژبر کیانی
Department of Economics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
عباس معمارنژاد
Department of Economics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
کامبیز پیکارجو
Department of Economics, Science and Research Branch, Islamic Azas University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :