ارائه راهکارهای مختلف به منظور پیش گیری و کاهش خطرات زمین لغزش در طراحی سازه های خطی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-16-63_009

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

حمل و نقل هر کشوری از مهمترین و با ارزشترین سرمایههای آن کشور در رفع نیاز جمعیت رو به رشد به حساب آمده و میتواند پشتوانه محکمی برای رشد اقتصادی آن کشور باشد. عدم آینده نگری و همچنین عدم مطالعات پایهای و ناحیهای جهت توسعه این صنعت باعث بروز مشکلات بسیاری در راه توسعه و تامین نیازهای حیاتی افراد جامعه خواهد شد و شاید یکی از بهترین و در عین حال بحث برانگیزترین مسائل در این مورد مساله ایمنی در طراحی راههای ارتباطی میباشد. یکی از انواع بلایای طبیعی که مساله ایمنی راههای ارتباطی را کاهش می دهد پدیده زمین لغزش است. لغزش یا رانش توده های خاک در اراضی شیب دار را می توان تحت ۴ نوع خاص مورد بررسی قرار داد که این ۴ نوع عبارتند از: پدیده لیز خوردن یا Slidiiy، خزیدن خاک یا Greep، و پدیده Falls یا ریزش سنگ و خاک و Flows یا جریان گل و لای در روی اراضی شیب دار این پدیده همه ساله زیان های مالی و در برخی موارد متاسفانه جانی قابل تعمقی به مملکت ما وارد می آورد حریم جاده ها و ابنیه خطی و تاسیسات دیگر را ویران می نماید و دولت مجبور است هزینه گزافی را متحمل و صرف بازسازی و جابجایی توده های خاک نماید. به عنوان مثال در زلزله ۵ خرداد سال ۱۳۸۳ که ناشی از فعال شدن گسل بلده بود آنچه باعث تخریب جاده های شمالی و نزدیک به کانون زلزله، به ویژه جاده چالوس - تهران (مسیر کندوان) شد و متاسفانه علاوه بر خسارات مالی باعث کشته شدن تعدادی از هموطنان (۱۲ نفر) گردید پدیده زمین لغزش بود که در اثر وقوع زلزله ایجاد شد.

نویسندگان

سعید کامیابی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • 1- بهبهانى، مصطفى، نگرش اثرپوشش گیاهى در تثبیت فرسایشى لغزشى، ...
  • 3- رجایى، عبدالحمید، ژئومورفولوژى کاربردى در آمایش سرزمین و مدیریت ...
  • 5- دفتر فنى شرکت متروى تهران، زمین لغزه و تأسیسات ...
  • 6- دفتر فنى و مسکن استان گیلان، لغزش و برنامه ...
  • 10- کمک پناه، ع، حافظى، م، گزارشى از مجموعه مقالات ...
  • نمایش کامل مراجع