ژئوتوریسم دریچه ای نو به سوی توسعه صنعت گردشگری ایران

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 197

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-16-64_012

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

ژئوتوریسم به عنوان زیر شاخه هایی از توریسم طبیعت گرا (اکوتوریسم) در کنار دیگر زمینه های مربوط به گردشگری مانند گردشگری روستایی، فرهنگی و... زمینه بالقوه ای برای اشتغال عده کثیری از متخصصین وابسته را داراست. این صنعت می تواند نقش موثری در تحول اقتصادی کشور داشته باشد، به همین دلیل است که صنعت توریسم را مهمترین صنعت جهان می دانند. البته تصور عده زیادی از متخصصین و غیرمتخصصین از صنعت توریسم، فقط توریسم تفریحی است و این بر خلاف دیدگاه های جدید مطرح شده در این زمینه در جهان است. در واقع امروزه در بسیاری موارد گردشگران جوامع پیشرفته به دنبال علم، فرهنگ و جاذبه های اکولوژیکی، ژئومورفولوژیکی و زمین شناسی میباشند. شایان ذکر است که در ایران این صنعت هنوز به خوبی شناخته نشده است و امکانات بالقوه ایران در این خصوص تاکنون مورد ارزیابی قرار نگرفته است. ایران با تنوع ساختارهای ژئومورفولوژیکی و زمین شناسی از تنوع بسیار وسیعی در این خصوص بر خوردار بوده و عرصه های جدیدی در زمینه صنعت گردشگری کشور مطرح می نماید. با توجه به مطالب فوق شناسایی و بازار یابی پدیده های ژئوتوریسمی و اکوتوریسمی ایران، به منظور بهره برداری از این پتانسیل عظیم، امری اجنتاب ناپذیر جلوه می نماید. در این مقاله سعی شده تا ضمن بررسی مفاهیم و ابعاد ژئوتوریسم برخی ویژگی ها و جاذبه های کلی ژئوتوریسمی ایران بر شمرده شود.

نویسندگان

مهران مقصودی

استادیار دانشکده جغرافیا - دانشگاه تهران

بهرام نکوئی صدری

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • 1- احمدى، حسن، 1367، ژئومورفولوژى کاربردى، بیابان، فرسایش بادى، تهران، ...
  • 5- صابرى، عطیه سادات، 1384، گردشگرى در مناطق بیابانى ایران، ...
  • 7- مقصودى، مهران، عماد الدین، سمیه، 1386، ارزیابى ویژگى‏هاى ژئوتوریسمى ...
  • نمایش کامل مراجع