جغرافیای سیاسی جهان اسلام قسمت پنجم عوامل توانمندساز برای دستیابی به وحدت بخش سوم - موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی جهان اسلام
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 269
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SEPEHR-18-71_002
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
منشا حقیقی وحدت امت اسلامی همانا دین اسلام است که ریشه ی اصلی خود را از فطرت انسان می گیرد. تحولاتی که این دین فطری در طول تاریخ داشته فقط مربوط به فروع جزئی احکام بوده که از تنوع موقعیت های حیات انسانی در جوامع مختلف سرچشمه گرفته است. اصول و مبادی کلی که متن دین الهی را تشکیل می دهند همواره در طول تاریخ متحد بوده اند، این وحدت فکری و ایدئولوژیکی مهم ترین مبنای وحدت در جامعه اسلامی است. برای استقرار وحدت و همبستگی در بین یک جمع یا امت، اشتراک در عقیده و جهان بینی از مبادی اولیه بوده و بدون وجود چنان اشتراکی هرگز نمی توان در انتظار برقراری وحدتی حقیقی در بین افراد آن هم بود. امروزه در میان بیش از یک میلیارد مسلمان هیچ گونه اختلافی در مورد خدا، کتاب خدا، و پیامبر خدا وجود ندارد و قبله هم که سمبل یگانگی و اتحاد در عالم خارج است، هرگز مورد اختلاف نبوده است. این چهار پایه ی اصلی وحدت همواره، چون پایگاهی مطمئن برای حل کلیه ی اختلافات جزئی می تواند مورد رجوع قرار گیرد.
نویسندگان
سید یحیی صفوی
دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه امام حسین علیه السلام
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :