مطالعه فنوتیپی و ژنوتیپی کلاسهای ژن تنظیمگر مقاومت به کولیستین (arn) در اسینتوباکتر بومانی جداشده از موارد بالینی به روش PCR چندگانه
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 266
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BJM-9-34_002
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: کولیستین آخرین خط درمان در عفونتهای بیمارستانی ناشی از اسینتوباکتر بومانی به شمار میآید. امروزه با روشنشدن سازوکار انتقال مقاومت از طریق ژنهای arn، بروز الگوی مقاومت دارویی جدید در جدایههای اسینتوباکتر بومانی مشاهده شده است. در مطالعه حاضر سعی شد به بررسی فنوتیپی و ژنوتیپی کلاسهای ژن تنظیمگر مقاومت به کولیستین (arn) در گونههای جداشده از موارد بالینی پرداخته شود. مواد و روشها: بهمنظور انجام این مطالعه توصیفی، پساز دریافت رضایت کتبی، تعداد ۴۰۰ نمونه بالینی از بیماران بستری در بیمارستان حضرت رسول تهران جمعآوری شد. پساز شناسایی جدایهها با استفاده از روشهای بیوشیمیایی و بررسی ۱۶S rDNA، الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها به دو روش انتشار دیسک و روش مولکولی (برای ردیابی ژنهای arnBوarnT) تعیین شد. نتایج: تعداد ۶۰ سویه اسینتوباکتر بومانی از ۴۰۰ نمونه گرفتهشده جدا شد. مطابق نتایج بررسی الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی، در بیشترین حالت، بیش از ۳۸ درصد نمونههای خون دارای گونه اسینتوباکتر بومانی بودند و در هیچ نمونه مغزینخاعی، اسینتوباکتر بومانی یافت نشد و کمترین نسبت آلودگی را نشان داد (p <۰.۰۵)؛ همچنین اختلاف آماری معناداری بین حساسیت آنتیبیوتیکی جدایههای اسینتوباکتر بومانی به کولیستین و سایر آنتیبیوتیکها مشاهده شد (p <۰.۰۵)؛ علاوهبراین، سویههای مقاوم به کولیستین دارای ژنهای arnB و arnT بودند که در مقایسه با سایر سویهها ازنظر آماری معنادار بود (p <۰.۰۵). بحث و نتیجهگیری: باتوجهبه اینکه کولیستین آخرین خط درمان است، افزایش مقاومت به آن میتواند به افزایش مرگومیر و هزینههای بیمارستانی منجر شود؛ ازاینرو، بهکارگیری رژیمهای درمانی جدید و حساسیت بیشتر در تشخیص بهموقع و کنترل عفونتهای بیمارستانی امری ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرنوش کریمی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
کیومرث امینی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران.
غلامرضا جوادی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :