بررسی توزیع سهبعدی صوت کارگاههای صنعتی بهمنظور دستیابی به مکانیابی صحیح آنها در لایههای ارتفاعی ساختمانها با استفاده از GIS وCityengine (نمونه موردی: ناحیه۳ از منطقه ۱۲ شهر تهران)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 275
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEIJ-1-3_004
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مسئله صوت وآلودگیصوتی در مکانیابی کاربریهای شهری از اهمیت بالایی برخوردار است. آلودگیهای صوتی شهری عموما از منابع مختلفی تولید میشوند که در آن میان سروصدای ناشی از اتومبیلها و کارگاههای صنعتی در زمره مهمترین عوامل ایجاد آلودگی صوتی محسوب میشوند. تاکنون پژوهشهای زیادی در مقوله صوت و آلودگی صوتی صورت گرفته است، اما آنچه پژوهش حاضر را از سایر تحقیقات مشابه متمایز میسازد، بررسی توزیع صوت در لایه سوم فضا میباشد. پژوهش حاضر که در ناحیه سه از منطقه ۱۲شهر تهران انجامشده است، به دنبال مکانیابی بهینه کارگاههای صنعتی از منظر شهری در لایههای ارتفاعی ابنیه موجود میباشد. در این راستا در ۵ نقطه از ناحیه ، ۷۰ ایستگاه اصلی و ۳۰ ایستگاه فرعی جهت اندازهگیری صوت مشخص گردید. با استفاده از نرمافزار جیآیاس اطلاعات مکانی و توصیفی ایستگاهها بررسی و سپس نقشه اطلاعات مکانی ناحیه ایجاد گردید، با بهرهگیری از نرمافزار سیتی انجین الگوهای موردبررسی طیفبندی شده و با استناد به دادههای ایستگاهها نقشه سهبعدی صوت کل ناحیه تولید گردید. بر اساس نتایج این پژوهش مشخص شد که بهترین لایه ارتفاعی برای استقرار این کارگاهها طبقه زیرین همکف میباشد. همچنین با جلوگیری از تمرکز کارگاهها در کنار یکدیگر و جلوگیری از استقرار کارگاهها در جداره اول خیابانهای اصلی میتوان به مقدار قابلتوجهی از میزان تراز معادل صوت (Leq) در نقطه گیرنده کم نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر شکیبا منش
دانشیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر، تهران
یوسف موسوی
کارشناس ارشدشهرسازی،دانشکده معماری و شهرسازی،دانشگاه هنر،تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :