مقایسه تاثیر پیادهروی در آب و خشکی بر TNF-α و IL-۱۰ سرم زنان سالمند با نارسایی دیاستولی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-9-1_010
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین اهداف سلامتی، کاهش محدودیتهای وابسته به سن در سالمندان است. فعالیت بدنی یکی از روشهای پیشگیری، به تاخیر انداختن یا درمان اختلالات ناشی از پیری در افراد با نارسایی قلبی است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه تاثیر پیاده روی در آب و خشکی بر برخی عوامل التهابی در زنان سالمند با اختلال دیاستولی انجام شد.
مواد و روشها
در این پژوهش نیمه تجربی ۴۰ آزمودنی دارای اختلال دیاستول با میانگین سنی ۵±۶۵ بهطور تصادفی به سه گروه کنترل (۱۰ نفر)، گروه پیادهروی در آب (۱۵ نفر) و گروه پیادهروی در خشکی (۱۵ نفر) تقسیم شدند. تمرینات شامل ۱۲ هفته، ۳ جلسه در هفته و به مدت ۶۰ دقیقه با شدت ۴۰-۵۰% vo۲ peak بر روی تریدمیل و در آب انجام شد. ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین نمونههای خونی گرفته شد و سطوح متغیرهای TNF-αو IL-۱۰ موردبررسی قرار گرفت. برای تعیین معنادار بودن متغیرها از آزمون آماری تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافتهها
نتایج نشان داد، تمرین در آب و خشکی باعث کاهش سطوح سرمی TNF-α (۰۱۶/۰P=)، (۰۲۷/۰P=) و افزایش سطوح سرمی IL-۱۰ (۰۰۲/۰P=)، (۰۱۱/۰P=) می شود که ازلحاظ آماری معنادار بودند.
نتیجهگیری
تمرینات هوازی از جمله پیاده روی باعث کاهش التهاب سیستمیک می شود. با توجه به وجود مشکلات ارتوپدی و درد مفاصل در سالمندان میتوان پیاده روی در آب را جایگزین کرد. تمرینات در آب به علت فشار هیدروستاتیکی آب باعث افزایش بازگشت وریدی و بهبود عملکرد قلب در سالمندان می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهمن میرزایی
univercity of guilan
فرهاد رحمانی نیا
univercity of guilan
سیده سمانه طبایی
Neyshabur - Faculty of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :