سیری بر ظهور سازه های فضاکار توسعه پذیر تاشو

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,251

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSS03_040

تاریخ نمایه سازی: 30 تیر 1390

چکیده مقاله:

باتوجه به پیشرفت روز افزون علوم و تکنولوژی در همه ی زمینه ها خصوصا در زمینه ی تکنولوژی ساخت سازه های فضاکار توسعه پذیرتاشو و همچنین توانایی مهندسان و طراحان در طراحی و ساخت این گونه سازه ها ، پرداختن به این بحث در عصر حاضر امری ناگزیر است . از طرفی دیگر سیر تحول سیستم های سازه در 2دهه ی اخیر ، پیشرفت انسان در بکارگیری نیروها و استفاده از مصالح نوین را نوید می دهد. امروزه سازه های فضاکار به دلیل داشتن مزایای متنوع به طور گسترده و روزافزونی در پوشش سالن های بسیار بزرگ ، آشیانه ی هواپیما ، سالن های ورزشی، نمایشگاه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند . پوشش دهانه های بزرگ ، جلوه ی زیبا ، وزن کم ، سرعت و سهولت نصب ، تولید صنعتی آسان و دیگر مزایا ، عواملی هستند که موجب مقبولیت و محبوبیت روزافزون سازه های فضایی قابل توسعه پذیر تاشو در نزد معماران و مهندسین طراح گشته است . از طرف دیگر ، مطرح شدن چگونگی استفاده بهینه و بومی از تکنولوژی های نوین غربی در ایران اسلامی و همچنین استفاده حداکثری از زمان ، بستر مناسبی جهت توجه و علاقه مندی هرچه بیشتر مهندسان و طراحان به این گونه سازه ها را فراهم کرده است . در این مقاله ابتدا به معرفی اجمالی سازه های فضاکار توسعه پذیر تاشو می پردازیم ، سپس با بررسی سیستم سازه ای آن ، به تحلیل شکلی آن پرداخته و در ادامه با مطرح کردن مکانیزم، شیوه ساخت و بررسی روش های عمومی این نوع سازه ها ، یک سری استراتژی هادر طراحی این سیستم ها معرفی خواهد گردید . در پایان نیز با ارائه و معرفی نمونه های ساخته شده ی 20 سال اخیر دنیا - جهت اتخاذ استراتژی هایی در طراحی و ساخت هرچه سریع تر این نوع سیستم ها در ایران - مبحث تحلیلی خاتمه می یابد . شایان ذکر است رویکرد اصلی این مقاله بر روی شیوه ی پیشرفته ی ساخت این نوع سازه ها متمرکز است . امید است استفاده و بهره گیری از مطالب ارائه شده در این مقاله مقدمه ای باشد برای استفاده ی گسترده از چنین سیستم هایی در کشور اسلامی ایران و نتایج حاصل از آن درکاربردهای اجرایی مورد استفاده ی متخصصین، مهندسین مشاور و سایر دست اندرکاران قرار گیرد .

کلیدواژه ها:

سازه های فضاکار توسعه پذیر تاشو ، سیستم های سازه ، تکنولوژی های نوین ، مکانیزم

نویسندگان

محسن وفامهر

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم وصنعت ایران

محمدعلی خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی دانشکده معماری دانشگاه تهران

مسعود شمس

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -I[] چیلتون، جان، 1386، "سازه‌های مشبک فضایی"، ترجمه‌ی محمود گلابچی، ...
  • -I3] پاولی، مارتین، 1384، "سیستم‌های ساختمانی آینده": نگاهی به معماری ...
  • - مارگولیوس، ایوان، 1386، "معمار + مهندس = ساختار"، ترجمه‌ی ...
  • - مور، فولر، 1385، "درک رفتار سازه‌ها"، ترجمه‌ی محمود گلابچی، ...
  • -I7] گلابچی، محمود، (1387)، _ سیستم های ساختمانی پیشرفته " ...
  • استراتژیهای پایدار در طراحی سازه های فضاکار شبکه ای Sustainable Strategies in design of Lattice Space Structures [مقاله کنفرانسی]
  • -I[10] ضیابری، سید ایمان، 1386، مقاله‌ی؛ "نگاهی به طراحی و ...
  • [I[12-هاشم‌نژاد، هاشم و سلیمانی، سارا _ 1386، مقاله‌ی ؛ "ضرورت ...
  • - احمدپور، طمهز، (1383)"تحلیل ناپایداری استاتیکی سازه های فضاکار تاشوی ...
  • _ _ _ _ _ rge Span Structures _ _ ...
  • _ _ _ _ _ _ the Venezuelan _ Space ...
  • _ Obrien (2004)"Applicatin _ to Long - Span _ _ ...
  • نمایش کامل مراجع