ارزیابی قلمرو فعالیت شرکتهای حوزه نفت و گاز بر شاخصهای کلان آمادگی پذیرش فناوری بلاکچین
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 703
فایل این مقاله در 40 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMS-9-33_008
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
تغییر و تحول ناشی از بلاکچین نیازمند آمادگی است و این آمادگی میتواند شرایط پذیرش و پیادهسازی بلاکچین را تسهیل نماید. فناوری بلاکچین در حوزههای متنوعی کاربرد دارد و بدون بررسی آمادگی بخشهای مختلف یک صنعت برای استقبال از بلاکچین، نمیتوان انتظار داشت که صنعت، پاسخ خوب یا مناسبی از اجرای طرحهای بلاکچین بگیرد. آمادگی پذیرش شامل مجموعهای از معیارهای سازمانی و مدیریتی است. از همین رو مسئله اصلی پژوهش حاضر چنین مطرح شد که چه چارچوبی برای آمادگی حوزههای مختلف برای پذیرش بلاکچین میتوان طراحی نمود تا بر اساس آن فعالیت شرکتها در نفت و گاز مورد ارزیابی قرار گیرد؟ در این پژوهش بررسی مفهوم بلاکچین و استخراج چارچوبی برای سنجش آمادگی برای پذیرش بلاکچین پرداخته شده است. سپس حوزه فعالیت شرکتها در بخش نفت و گاز شناسایی شدند و این حوزهها بر اساس شاخصهای آمادگی پذیرش بلاکچین مورد ارزیابی قرار گرفتند. روش پژوهش کاربردی و توصیفی بوده و از نظرات ۱۵ نفر از خبرگان برای مقایسات زوجی و ارزیابی آمادگی حوزههای فعالیت شرکتها در بخش نفت و گاز استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، حوزه تجارت انرژی در سطح فروش به سایر شرکتهای همکار دارای بیشترین آمادگی برای پذیرش بلاکچین است. پس از آن تجارت انرژی در سطح فروش به مشتری در جایگاه دوم قرار دارد. در جایگاه سوم نیز توسعه و طراحی برنامههای کاربردی در حوزه انرژی مبتنی بر خدمات بلاکچین جای دارد.
کلیدواژه ها:
بلاکچین ، آمادگی پذیرش بلاکچین ، بخش انرژی ، قلمرو فعالیت شرکتها در بخش انرژی ، ارزیابی آمادگی پذیرش
نویسندگان
هادی نیلفروشان
عضو هیئت علمی، پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری، دانشگاه شهید بهشتی
سیدعلی ایازی
دانشجوی دکتری، مدیریت صنعتی،تحقیق در عملیات،دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.(نویسنده مسئول)؛ Ali.ayazi@yahoo.com
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :