کاربرد مدل RDCGE در بررسی تاثیر الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت بر تجارت خارجی در بخشهای کشاورزی و صنعت
محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و تجارت نوین، دوره: 13، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JINET-13-2_002
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش، بهمنظور بررسی اثر بلندمدت کاهش تعرفهها در چهارچوب الحاق به سازمان جهانی تجارت بر واردات و صادرات بخشهای صنعت و کشاورزی از یک مدل تعادل عمومی پویای بازگشتی (RDCGE) و ماتریس حسابداری اجتماعی سال ۱۳۹۰ استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که در بخش کشاورزی پساز رشد ۷۰ درصدی واردات در سال پایه، شاهد یک دهه کاهش ملایم و سپس تثبیت وضعیت موجود خواهیم بود. صادرات این بخش نیز پساز یک دهه کاهش رشد ملایم خود را دوباره آغاز میکند. در بخش صنعت، روند نزولی واردات و صادرات صنعتی در بلندمدت پساز افزایش بهترتیب ۲۱ و ۳ درصدی در سال پایه شدیدتر و پایدارتر از بخش کشاورزی است. میانگین رشد بلندمدت واردات و صادرات این بخش ۷/۳- و ۵/۳- درصد برآورد شد. رقابتپذیری پایین کالاهای داخلی و فراهمنشدن شرایط بهتر دسترسی به بازار برای کشور ازطریق کاهش تعرفههای کشورهای عضو سازمان، از مهمترین دلایل این وضعیت است.
کلیدواژه ها:
مدل تعادل عمومی قابلمحاسبه پویای بازگشتی ، سازمان جهانی تجارت ، آزادسازی تجاری ، تعادل نش ، تجارت خارجی ، ایران. طبقهبندی JEL: F۱۳ ، C۶۸ ، I۳۸
نویسندگان
محمدحسن زارع
دکترای علوم اقتصادی، دانشگاه سمنان
مرتضی بکی حسکویی
استادیار اقتصاد گروه اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع)
اسمعیل ابونوری
استاد اقتصادسنجی و آمار اجتماعی، گروه اقتصاد، دانشگاه سمنان
رحمان سعادت
استادیار اقتصاد، گروه اقتصاد، دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :