نظریههای متابعت دولتها از حقوق بینالملل از منظر اقناع
محل انتشار: مجله حقوقی بین المللی، دوره: 36، شماره: 60
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 348
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CILAMAG-36-60_001
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مشهور است که دولتها در بیشتر موارد به هنجارهای حقوق بینالملل احترام میگذارند. اما چرا علیرغم اینکه در نظام بینالمللی، ساختار منسجم مرکزی برای تضمین اجرای حقوق بینالملل وجود ندارد، دولتها به قواعد حقوق بینالملل احترام میگذارند؟ این مسئله مهمی است که اندیشمندان حوزههای حقوق بینالملل، علوم سیاسی و روابط بینالملل را به خود مشغول کرده است. از یک منظر، میتوان سازکارهای متابعت دولتها از حقوق بینالملل را به سه دسته تقسیمبندی کرد: محاسبه هزینه و فایده، فرهنگپذیری و اقناع. هریک از این سازوکارها به تنهایی قادر به توضیح علت متابعت دولتها از حقوق بینالملل در همه موارد نیستند بلکه مکمل یکدیگرند. در این میان، سازکار اقناع از اهمیت زیادی برخوردار است و نهتنها بهصورت مستقل، بلکه از دریچه دو سازوکار دیگر، موجب متابعت دولتها از حقوق بینالملل میشود.
کلیدواژه ها:
حقوق بینالملل ، سازوکارهای متابعت ، محاسبه هزینه و فایده ، فرهنگپذیری ، اقناع ، ضمانت اجرا ، شهرت ، مدل ادارهگرا ، نظریه انصاف ، فرایند حقوقی فراملی
نویسندگان
محمد رضا ضیائی بیگدلی
نویسنده مسئول،استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی
حسن باقرزاده
دانشجوی دکتری حقوق بینالملل، دانشکده حقوقوعلومسیاسی دانشگاه علامه طباطبائی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :