واکاوی علی رفتار صرفهجویی از منابع آب کشاورزی در نواحی کوهستانی (مورد مطالعه: استان البرز)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 313
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GSMA-1-2_004
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
امروزه، بحران آب با توجه به نقش حیاتی آب در زندگی و بهویژه کشاورزی بیش از پیش افکار عمومی و جوامع علمی را نگران کرده است. در آب و هوای معتدل کوهستانی واقع در رشته کوه های البرز با میزان بارش متوسط سالیانه ۲۵۰ تا ۶۰۰ میلیمتر، پراکندگی آمار مصرف آب در بخش های مختلف شرب، صنعت و کشاورزی بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که بیشتر مصرف آب در بخش کشاورزی میباشد از اینرو، مقاله حاضر با هدف واکاوی رفتار صرفهجویی از منابع آب کشاورزی به منظور پیشگیری از بحران آب در نواحی کوهستانی طراحی شد. روش پژوهش "توصیفی" و "علی ـ رابطه ای" بود و از فن پیمایش برای جمعآوری دادهها استفاده گردید. جامعهی آماری این پژوهش را کلیه کشاورزان استان البرز به تعداد ۲۸۳۳۶ نفر تشکیل دادند حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان به تعداد ۳۸۰ نفر برآورد گردید. در این مقاله از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب، برای تعیین حجم نمونه استفاده شد. روایی ظاهری و محتوایی پرسشنامهی توسط پانلی از متخصصان دانشگاهی تایید گردید همچنین، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت (۸۷/۰ ≥ α ≥ ۶۵/۰). نتایج حاصل از تحلیل علی حاکی از آن بود که به ترتیب ارزشهای جمعگرایانه، نیت صرفه جویی از آب، کیفیت خدمات کشاورزی، دلبستگی مکانی، بیشترین اثر را بر رفتار صرفهجویی از آب توسط کشاورزان، دارد. و کمترین اثر مربوط به ارزش های فردگرایانه بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Masoumeh Eslami
Ms.c of Agricultural Extension and Education, Faculty of Agriculture Department, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
Mohammad Chizari
Professor of Agricultural Extension and Education, Faculty of Agriculture Department, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran. m.chizari@modares.ac.ir m.chizari@modares.ac.ir
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :