بررسی مهار تکثیر و مهاجرت سلولی تحت تیمار miR-4516 در سرطان پستان انسانی
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 24، شماره: 5
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 400
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-24-5_004
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است. مطالعات نشان دادهاند که تغییر در بیان miRNAها نقش حیاتی در وقوع، پیشرفت و متاستاز تومور دارد. miRNAها بهعنوان بیومارکر و همچنین یک عامل درمانی مورد توجه قرار گرفتهاند؛ بر همین اساس ژندرمانی با miRNA بهعنوان یکی از راههای درمان سرطان به حساب میآید. گزارش شده است که miR-4516، نقشی را در بیماریها و بدخیمیهای مختلف بازی میکند. با این وجود، سطح بیانی و عملکرد بیولوژیکی miR-4516 در سرطان پستان بهصورت بسیار ضعیف مشخص شده است. هدف این مطالعه، بررسی سطح بیان و اثر miR-4516 روی تکثیر و مهاجرت سلولی در سرطان پستان است.
مواد و روشها: بافتهای توموری و غیرتوموری مجاور از 40 بیمار دارای سرطان پستان جمعآوری شدند. سطح بیانی miR-4516در ردههای سلولی سرطان پستان و بافتهای توموری توسط real-time PCR اندازهگیری شد. توالی پیشساز miR-4516 در وکتور pEGFPN1 کلون شد. سپس سلولهای سرطانی MCF7 کشت داده شدند و وکتور حاوی pre-miR-4516 و وکتور کنترل به سلولها ترانسفکت شدند. بعد از ترانسفکشن، سطح miR-4516 بهوسیله QPCR تأیید شد. تکثیر و مهاجرت سلولی به ترتیب توسط روش MTT و تست خراش مطالعه شدند.
نتایج: میزان بیان miR-4516 در بافتهای توموری و ردههای سلولی کاهش معنیداری نشان داد. کاهش بیان miR-4516 با درجه بالای تومور، ارتباط مستقیم دارد. miR-4516 سبب مهار تکثیر سلولی میشود، اما بر روی مهاجرت سلولی تأثیری ندارد.
نتیجهگیری: miR-4516 ممکن است بهعنوان مهارکننده تومور عمل کند و تکثیر سلولی را مهار نماید و درنتیجه میتواند بهعنوان یک هدف درمانی برای سرطان پستان مدنظر باشد.
کلیدواژه ها:
miR-4516 ، Breast cancer ، Proliferation ، Migration ، miR-4516 ، سرطان پستان ، تکثیر سلولی ، مهاجرت
نویسندگان
رویا علی عسگری رنانی
Department of Genetics, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, I.R. Iran.
زهرا دوستی
Department of Genetics, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, I.R. Iran.
سمیه رئیسی
Department of Genetics, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :