بررسی قدرت و فعالیت عضلانی پایینتنه در دو نوع از بیماران مبتلا به مالتیپلاسکلروزیس در مقایسه با افراد سالم
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 24، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 324
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-24-1_011
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: مولتیپلاسکلروزیس یک بیماری مزمن و ناتوانکننده سیستم عصبی است که میلین سیستم اعصاب مرکزی را تخریب میکند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی قدرت و فعالیت عضلانی در دو نوع از بیماران مبتلا به مالتیپلاسکلروزیس در مقایسه با افراد سالم بود.
مواد و روش ها: این تحقیق از نوع مطالعه مقطعی - تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش را زنان و مردان مبتلا به بیماری اماس استان مازندران تشکیل دادند. 45 نفر در نوع Relapsing-remitting multiple sclerosis (RR) و 22 نفر در نوع Secondary progressive multiple sclerosis (SP) و 38 نفر در گروه کنترل پس از تکمیل رضایتنامه وارد مطالعه شدند. اندازهگیری قدرت بیشینه عضلات چهارسر از طریق فرمول بزریسکی و بازکننده تنه از طریق دینامومتر انجام شد. همچنین فعالیت 4 عضله ساقی قدامی، عضله دوقلو داخلی، عضله نازک نئی بلند و عضله نعلی مورد بررسی قرار گرفت. کلیه یافتهها از طریق آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه بین گروه ها تحلیل شدند.
نتایج: تفاوت معناداری بین گروه سالم و بیمار و بین دو نوع بیماری وجود دارد (P˂0.05). میانگین فعالیت عضلات، بیشینه فعالیت عضلات، همانقباضی و قدرت عضلانی در نوع بیماری RR بیشتر از نوع SP می باشد.
نتیجه گیری: سیر پیشرفت بیماری نشان می دهد قدرت و فعالیت عضلانی در بیماری اماس ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد. درنتیجه، دوره زمانی RR می تواند بهترین زمان برای حفظ وضعیت بدنی افراد درگیر با بیماری اماس باشد و مراحل اولیه این اختلال ناتوانکننده میتواند در کاهش علائم آینده، تعیینکننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید طالبی
PhD Student in Exercise Physiology, Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, I.R. Iran.
ضیا فلاح محمدی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, I.R. Iran.
پیام سعادت
Mobility Impairment Research Center, Health Research Institue, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R. Iran.
سید اسماعیل حسینی نژاد
Department of Sport Biomechanics and Motor Behavior, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, I.R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :