بررسی سمیت نانوذرات اکسید روی و بیان ژن NM23 در رده سلولی سرطان پستان T47D
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 22، شماره: 6
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 291
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-22-6_007
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سرطان پستان به عنوان دومین علت مرگ در زنان شناخته میشود. امروزه، نانوذرات به عنوان یک فاکتور ضد سرطانی در تحقیقات حوزه درمان سرطان مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات سمیت نانوذرات فلزی اکسید روی (ZnONPs) و ارزیابی بیان ژن NM23 روی رده سلولی سرطان پستان T47D می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی ردههای سلولی سرطان پستان ( T47D) و نرمال (HEK293) تحت تیمار با غلظتهای مختلف نانوذرات اکسید روی به مدت 24 ساعت تیمار شدند و اثر سمیت سلولی آن با کمک تست MTT بررسی شد. سپس، تغییر بیان ژن مهار کننده متاستازNM23 با استفاده از تکنیک Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج MTT نشان داد نانوذرات ZnONPs میزان زنده مانی سلول های T47D را به صورت وابسته به دوز کاهش می دهد. همچنین، داده ها نشان داد سطح mRNA ژنNM23 در سلول های تیمار شده با ZnONPs تا 6/7 برابر افزایش می یابد.
نتیجه گیری: نانوذرات اکسید روی توانایی نابود کردن سلول های سرطانیT47D را در مقایسه با رده نرمال HEK293 دارند. به علاوه، به نظر می رسد این نانوذرات با افزایش بیان ژن NM23 در مهار متاستاز سلول های سرطانی پستان T47D مداخله می کنند. بنابراین، استفاده از این نانوذرات می تواند در درمان سرطان پستان مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه قدرت پور
Department of Genetics and Biotechnology, School of Biological Science, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, I. R. Iran.
فهیمه باغبانی آرانی
Department of Genetics and Biotechnology, School of Biological Science, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, I. R. Iran.
سید عطاله سادات شاندیز
Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I. R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :