اثر تمرین شنا، گالیک اسید و رژیم غذایی پر چرب بر سطح سرمی هورمون های جنسی در موش های صحرایی مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 22، شماره: 6
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 372
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-22-6_004
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با اختلالات هورمونی-متابولیکی، چاقی، استرس اکسیداتیو و اختلال در تخمک گذاری همراه است. هدف از مطالعه حاضر بررسی 4 هفته تمرین شنا و گالیک اسید بر سطح سرمی هورمون های جنسی در موش های صحرایی مبتلا به PCOS تحت تغذیه استاندارد و پرچرب بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، تعداد 72 سر موش صحرایی ماده باکره به صورت تصادفی در 9 گروه: کنترل، PCOS، PCOS+HF (رژیم پرچرب)، PCOS+EX (تمرین شنا)، PCOS+EX+HF (تمرین شنا با رژیم پرچرب)، PCOS+GA (تیمار گالیک اسید)، PCOS+GA+HF (تیمار گالیک اسید و رژیم پرچرب)، PCOS+EX+GA (تیمار گالیک اسید و تمرین شنا)، و PCOS+EX+GA+HF (تیمار گالیک اسید، تمرین شنا و رژیم پرچرب) تقسیم بندی شدند. لتروزول (mg/kg 1)، جهت القاء PCOS، و گالیک اسید (mg/kg 100) به مدت 28 روز گاواژ شدند. سپس، سطح سرمی هورمون های LH، FSH، بتا استرادیول، پروژسترون و تستوسترون با روش الایزا سنجیده شد.
نتایج: کاهش معنی دار سطح پروژسترون، افزایش LH، FSH، بتا استرادیول و تستوسترون در گروه PCOS نسبت به گروه کنترل دیده شد (0/05>P). تیمار با گالیک اسید و تمرین شنا سطوح هورمون ها را متعادل نمود، درحالی که رژیم غذایی پرچرب اثر تعدیل کننده هورمونی گالیک اسید و تمرین شنا را در گروه های مختلف کاهش داد.
نتیجه گیری: علی رغم اینکه تمرین شنا و اسید گالیک اختلال هورمون های جنسی ناشی از PCOS را در موش های صحرایی به حداقل می رساند، رژیم پرچرب این بیماری را تشدید می نماید.
کلیدواژه ها:
Polycystic ovary syndrome ، Exercise training ، Gallic acid ، high-fat diet ، Sex hormones ، سندروم تخمدان پلی کیستیک ، تمرین ورزشی ، گالیک اسید ، رژیم غذایی پرچرب ، هورمون های جنسی
نویسندگان
سمانه رفیعی
Department of Exercise Physiology, Kish International Campus, Tehran University, Kish, I. R. Iran.
محمد امین عدالت منش
Department of Physiology, Faculty of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, I. R. Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :