بررسی شایستگی های کانونی مربیان تربیتی شاغل در مراکز مراقبت فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست؛ یک مطالعه کیفی با راهبرد گروه های کانونی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 315

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CONFCE01_016

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1400

چکیده مقاله:

رشد و تربیت سالم کودکان و نوجوانان یک جامعه به دلیل نقش تعیین کننده ای که در کیفیت زندگی آینده آن ها دارد، دارای اهمیت ویژه ای است. در این میان کودکانِ آسیب پذیر بی سرپرست و بد سرپرست (Orphan and Vulnerable Children (OVC)، به دلیل محرومیت از منابع حمایتی مهم- به ویژه مراقبت والدینی، نیازمند مراقبت های بیشتری از گروه های همتای خود می باشند (مارتین، ماتامبو و ریچتر 2011،5). تأمین نیازهای تربیتی OVC، زمینه ساز ارتقاء شاخص های تربیتی و مراقبتی در این کودکان می شود و می تواند ایفاگر نقشی مهم در ارتقاء شاخص های مراقبتی OVC باشد (جپکمبوی، ژولی، جلیارد و لیسانو، 2016 و پیلای و نسجن، 2014). امروزه در ایران، مراکز مراقبتی دولتی و غیردولتی، مسئولیت سرپرستی و مراقبت OVC را از طریق به کارگیری تیم مراقبت متشکل از مدیریت مرکز، مسئول فنی، مددکار اجتماعی، مشاور و روانشناس و مربیان امور تربیتی عهده دارند (دستورالعمل تخصصی سازمان بهزیستی کشور، 1387).

نویسندگان

حسن اسلامیان

پژوهشگر پسادکتری مستقر در پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی

سیدمحسن اصغری نکاح

استادیار دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمود سعیدی رضوانی

دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد