ارزیابی اثر تلقیح باکتری تیوباسیلوس و همزیستی میکوریزایی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه سیر(Allium sativum L.) در سطوح مختلف گوگرد
محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 321
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AGRY-9-1_006
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1400
چکیده مقاله:
سیر Allium sativum L.)) در میان گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. مهمترین ماده مؤثره در این گیاه الیسین است. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر همزیستی میکوریزایی (Glomus intraradices)، باکتری تیوباسیلوس و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه سیر در مزرعه پژوهشی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1391 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. در این تحقیق12 تیمار مورد بررسی قرار گرفتند که عبارت بودند از: شاهد، تلقیح میکوریزا (M)، تیوباسیلوس (T)، M+T، 75 کیلوگرم گوگرد در هکتار (75S)، 75S+M، 75S+T، 75S+M+T، 150کیلوگرم گوگرد در هکتار (150S)، 150S+M، 150S+T، 150S+M+T. نتایج این بررسی نشان داد که وزن خشک پیاز (Allium cepa L.) درترکیب تیماری75 و 150کیلوگرم گوگرد در هکتار همراه با باکتری تیو باسیلوس و همزیستی میکوریزایی در مقایسه با کرتهای شاهد به طور معنیداری افزایش یافت. همچنین اثر کاربرد150کیلوگرم گوگرد در هکتار به تنهایی و همراه با باکتری تیوباسیلوس و یا همزیستی میکوریزایی به طور معنیدار عملکرد خشک غده را در مقایسه با شاهد افزایش داد. اثر تمام تیمارهای به کار گرفته شده در این تحقیق بر کلروفیل a در مقایسه با شاهد معنیدار بود. در حالیکه تنها ترکیبات تیمار کاربرد150کیلوگرم گوگرد همراه با باکتری تیوباسیلوس و یا همزیستی میکوریزایی و یا هر دو آنها بر میزان کلروفیل b معنیدار بود. تمام ترکیبات تیماری مورد استفاده در این بررسی که در آنها 75 و 150 کیلوگرم گوگرد به کار رفته بود به طور معنیدار سبب افزایش میزان کارتنوئید در مقایسه با شاهد شدند. در بین تیمارهای مورد بررسی اثر تمام ترکیبات تیماری به جز اثر همزیستی قارچ میکوریزایی بر عملکرد آلیسین در مقایسه با شاهد معنیدار بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروین حجازی راد
دانشگاه شاهرود
احمد غلامی
دانشگاه صنعتی شاهرود
همت الله پیردشتی
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
ارسطو عباسیان
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :