کارکرد کیفر در جرایم زیست محیطی در پرتو مداخلات پلیسی با تأکید بر تحریق جنگل
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 335
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_POK-21-3_009
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تحریق جنگل در فصول گرم سال به یکی از دغدغه های متولیان سیاست کیفری و به طور خاص پلیس تبدیل شده است.گزینه ی پیش روی پلیس در پیشگیری و مقابله با این پدیده، تا کنون واکنش محور بوده و در نتیجه اثر بخشی اندکی داشته است، لیکن امروزه، راهبردِ پلیس اطلاعات-دانش محور، در معیت کارکرد های ارعابی-خنثی کننده واکنش کیفری، نسخه کارآمد تلقی شده است. روششناسی: از نظر هدف،کاربردی و از نظر روش، تحلیلی است. تحقیق با استفاده از مطالعات کتابخانهای، آراء دادگاه ها، نظریه های مشورتی، پژوهشهای فارسی و لاتین انجام شده است. ابزار گردآوری فیشبرداری است. یافتهها: پیشگیری و مقابله با تحریق جنگل توسط پلیس، که از طریق اشراف بر اطلاعات مرتکبین، مراقبت و نظارت بر مکانهای جرم زا و کنترل ورودیها یعنی جایی که احتمال ارتکاب جرم وجود دارد، این پیام را به بزهکاران بالقوه آماده تحریق عمدی جنگل و اشجار در فصل های گرم سال، منتقل می کند که جرمی که به دنبال ارتکاب آن هستید، مشکل، پرخطر و کمفایده (منفعت زدایی) شده است. لذا حضور پلیس، به آنان خواهد گفت که گذر از اندیشه به عمل، پر هزینه خواهد بود. نتیجه گیری: متخصصین پلیس، از طریقِ اشراف بر داده های ناظر به مرتکبین احتمالی، مجهز شدن به هشداردهندهها، دوربین ها، کنترل ورودی ها در پرتو مداخله توام با سرعت و جدیت در اجرای واکنش های کیفری ناظر به تحریق، اعلام می کنند تحریق آسان نخواهد بود .بدین سان ،ترکیب کارکردهای کیفر از گذر مداخله فعال پلیس مد نظر خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسداله کشاورز
دانشجوی دوره دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمد آشوری
استاد گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمد علی مهدوی ثابت
استاد گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :