سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: IHSC13_224
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 99
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله تجزیه و تحلیل حوادث خطوط لوله مایعات هیدروکربنی با استفاده از روش Bow tie
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه سهم زیادی از انتقال مایعات خطرناک از جمله مایعات هیدروکربني بر عهده خطوط لوله انتقالمي باشد. با وجود اینكه خطوط لوله، ایمن ترین و اقتصادی ترین راه انتقال ميباشند، اما گستردگي خطوط در مناطقمختلف عملیاتي و حتي مسكوني و همچنین پتانسیل بالای آسیب پذیری، اهمیت پیشگیری از حوادث خطوط لوله راروشن مي سازد. جهت پیشگیری از اینگونه حوادث، شناسایي، ارزیابي و تجزیه و تحلیل علل به وجود آورنده این حوادث،جهت طراحي استراتژی های پیشگیرانه ضروری است که به این منظور تجزیه و تحلیل حوادث رخ داده، مي تواند بسیارمفید واقع شود. در این مطالعه، برخي از حوادث رخ داده در جهان، با استفاده از رویكرد گذشته نگر روش Bow Tieمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.مواد و روش ها: در این مطالعه، 82 حادثه خطوط لوله مایعات هیدروکربني جهان از سال 1970 تا 2018 ، با استفادهاز رویكرد گذشته نگر روش Bow Tie، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. به این صورت که در هرحادثه با درنظرگرفتن رویداد اصلي، براساس منطق مخصوص نمودار، علل اصلي و فاکتورهای مشارکت کننده در یک سمت نمودار و همچنینعلل شكست موانع ایمني و پیامدها در سمت دیگر، شناسایي و طبقه بندی شد.نتایج: براساس حوادث آنالیز شده، پرتكرارترین حادثه، انفجار بوده است و از بین هجده نوع مایع هیدروکربني مختلفدر حال انتقال، خطوط لوله نفت خام بیشترین تعداد حوادث را داشته است. همچنین بیشترین علت مربوط به خوردگيو خرابكاری بوده است. در بین فاکتورهای مشارکت کننده، بیشترین سهم مربوط به فاکتوهای مدیریتي و بعد از آن بهترتیب مربوط به فاکتورهای عملیاتي، تعمیر و نگهداری، تجهیزاتي و محیطي بوده است. در فاکتورهای مدیریتي، نبودنظارت و بازرسي، مدیریت ناصحیح و آموزش ناکافي، و در فاکتورهای عملیاتي، خطای انساني به هنگام عملیات، بیشترینسهم را در وقوع حوادث داشته اند. همچنین پیامدها در حوادث حریق و انفجار، به طور متوسط هر حادثه 8 کشته و 5مجروح، و در نشت و پارگي، متوسط خسارت مالي در هر حادثه 47/935 میلیون دلار بوده است. همچنین در 16 حادثهگزارش شده، به طور کلي 178،709 بشكه از مایعات، از دست رفته است.نتیجه گیری: براساس این مطالعه، علل حوادث خطوط لوله، به دو گروه علل ریشه ای و فاکتورهای مشارکت کننده تقسیمبندی مي شوند که فاکتورهای مشارکت کننده شامل پنج زیرگروه فاکتورهای مدیریتي، عملیاتي، تعمیر و نگهداری، تجهیزاتيو محیطي مي شود. این مطالعه نشان ميدهد که شناسایي فاکتورهای مشارکت کننده به اندازه علل ریشهای اهمیت دارد. نتایجاین مطالعه می تواند به متخصصین و مدیریت جهت کنترل و پیشگیری از حوادث خطوط لوله مایعات هیدروکربني کمک کند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IHSC13_224 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1169317/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمودی، الهام و احمدی، عمران و مرتضوی، سیدباقر و اصیلیان مهابادی، حسن،1399،تجزیه و تحلیل حوادث خطوط لوله مایعات هیدروکربنی با استفاده از روش Bow tie،سیزدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور،تهران،https://civilica.com/doc/1169317
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، محمودی، الهام؛ عمران احمدی و سیدباقر مرتضوی و حسن اصیلیان مهابادی)
برای بار دوم به بعد: (1399، محمودی؛ احمدی و مرتضوی و اصیلیان مهابادی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Chromatographic behavior of antibiotics on Thin layers of Zeolite
- مبانی طب اسلامی
- سرکه انگبین از سردنوش تا دارو، از دارو تا شربت
- بررسی تحلیلی نظریه های منجر به کشف مسیر بینایی از منظر پزشکی وتاریخی
- بیان تفاوت اساسی روغن ارده کنجد (دهن شیرج) و روغن کنجد(دهن الحل) و بررسی آثار آنها بر سلامت انسان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۴۹ . حوزه تربیت بدنی، ورزش و جوانان)
- درباره شیوع ویروس کرونا (۵) راهبردهای مواجهه و مقابله با شیوع کوید ۱۹
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.