تحلیل گفتمان دیدگاه کودکان دربارۀ عناصر نظریۀ رفتاردرمانی عقلانیهیجانی (REBT) در داستانها
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 388
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LIRJ-9-2_011
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1399
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: باتوجهبه اهمیت دوران کودکی در آسیبهای روانی دوران بزرگسالی و نیز باتوجهبه نقش و تأثیر داستانها در نگرش و رفتار کودکان، هدف این پژوهش، بررسی توانمندی کودکانِ گروه سنی «ب» و «ج» در درک عناصر نظریۀ REBT در داستانها است. روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و با رویکرد روانشناسی گفتمان انجام گرفته است که یکی از شاخههای تحلیل گفتمان است. ازاینرو، این پژوهش در پارادایم تفسیری قرار دارد. ان داده شد یافتهها: تحلیل گفتوگوهای شرکتکنندگان دربارۀ داستانها نشان داد، اگر آنها با خواندن مأنوس باشند و همزمان در فعالیتها و برنامههای مختلف مرتبط با کتاب و داستان شرکت کنند، میتوانند با واژگان و زبانی غنی یعنی بهرهگیری از اسم، صفت، قید، فعل، مَثَل و تشبیه، جملههای استدلالی، لحن و حرکتهای صورت و بدن، درک خود را از داستان و عناصر نظریۀ REBT در داستانها بازگو کنند. بحث و نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که میتوان از نظریۀ REBT در برنامههای بحثوگفتوگو دربارۀ کتاب و نیز کتابدرمانی بهره گرفت و به کودکان کمک کرد تا تغییر نگرش و رفتارها را با روشی لذتبخش تجربه کنند. کلیدواژهها: نظریۀ رفتاردرمانی عقلانیهیجانی، نظریۀ الیس، REBT، کتابدرمانی، تحول شناختی، کتابهای داستانی، کتاب داستان مناسب، تحلیل گفتمان، روانشناسی گفتمان، تحلیل داستان، گروه سنی «ب» و «ج».
کلیدواژه ها:
نظریه رفتاردرمانی عقلانی هیجانی ، نظریه الیس ، REBT ، کتابدرمانی ، تحول شناختی ، کتابهای داستانی ، تحلیل گفتمان ، روانشناسی گفتمان ، تحلیل داستان ، گروه سنی «ب» و «ج»
نویسندگان
بهار قادری
دانشگاه فردوسی مشهد
مهری پریرخ
دانشگاه فردوسی مشهد
زهره سپهری شاملو
دانشگاه فردوسی مشهد
رحمت الله فتاحی
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :