فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
خرید و دانلود فایل مقاله
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بازیابی کیفیت هویت فضایی با استفاده از سینما
حدیث لقمانی - گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانایرج اعتصام - گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانحسین ذبیحی - گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی فضای شهری، کیفیت آن است. وجود معیارهای کیفیت فضا برای ادراک و دریافت آن، حضور شهروندان و انتقال مفاهیمی همچون هویت، سرزندگی، پویایی و خاطرهانگیزی مطرح بوده است. بازنمایی کیفیت فضا در رسانههای جمعی مانند سینما، به ارتقاء کیفیت رابطة انسان، فضا و تداوم ویژگیهایی که ممکن است درطی زمان تغییر کنند، کمک میکند؛ از این رو با توجّه به مسئلة پژوهش، سینما میتواند مکمّل دانش شهری باشد و بهعنوان اسنادی معتبر در درک مخاطب از فضا و مسائل شهری یاری رساند؛ همچنین سینما میتواند به تأیید یا نفی ویژگیهای فضا بپردازد و بدینصورت تأثیر قدرتمندی بر بیننده و احساسهای مرتبط با فضا بگذارد. هدف از نوشتار پیش رو بررسی چگونگی بازنمایی فضای شهری و ارائة کیفیت محیطی در یکی از بهترین فیلمهای کمدی - رمانتیک تاریخ، به نویسندگی و کارگردانی وودی آلن، بهنام «نیمهشب در پاریس» است. روش پژوهش ازنوع کیفی و مستقل از مستندات عددی و متّکی به کار تجربی (فیلم) بوده است و جمعآوری دادهها کتابخانهای - اسنادی و مشاهدة فیلم بوده است. در پژوهش حاضر ابتدا با استفاده از متون شهرسازی، چهار دسته کیفیت محیطی در جدولی جمعبندی و معیارهای بهدستآمده از آن در تطبیق با نشانهشناسی فیلم و رمزگانهای مربوطه قرار گرفت. تحلیل فیلم برمبنای تحلیل محتوای سکانسهای حاوی فضای شهری و تنها تحلیل تصویر انجام شد. نتایج بیانگر آن است که برای دستیابی و شناخت دقیق فضای شهری میتوان ازراه سینما بهمثابة ابزاری بصری، به اطّلاعاتی از فضا دست یافت، به تعریف و بازتعریف واقعیّتهای زمانی، مکانی و ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی دست زد و با بهبود و تحکیم مفاهیمی همچون هویت، حسّ مکان و خاطرة شهر، به ارتقاء ارزش فضای شهری کمک کرد.
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_GERAZ-10-3_004 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/1165442/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
لقمانی، حدیث و اعتصام، ایرج و ذبیحی، حسین،1399،بازیابی کیفیت هویت فضایی با استفاده از سینما،https://civilica.com/doc/1165442
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1399، لقمانی، حدیث؛ ایرج اعتصام و حسین ذبیحی) برای بار دوم به بعد: (1399، لقمانی؛ اعتصام و ذبیحی) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
آفاق، مهدی (1381). انسان، محیط شهری و سینما: حس و ...
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.