برای دریافت فایل این گزارش ابتدا در پایگاه سیویلیکا عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک نمایید
مشخصات نویسندگان گزارش روندهای جهانی و سناریوهای آینده در گزارش شورای اطلاعات ملی ایالات متحده (خلاصه راهبردی)
چکیده گزارش:
شورای اطلاعات ملی ایالات متحده هر چهار سال یکبار ارزیابی جامعی را پیرامون نیروها و گزینه های شکل دهنده جهان در ۲۰ سال پیش رو انجام می دهد. در این مجموعه گزارش ها فرض ها، انتظارات و ابهامات راجع به آینده بازبینی می شود. ششمین گزارش از این مجموعه با نام «روندهای جهانی: پارادوکس پیشرفت» در ژانویه ۲۰۱۷ منتشر شده است. در این گزارش از پایان یافتن سلطه ایالات متحده و نظم بین المللی کنونی سخن به میان می آید که به علت اختلاف کشورها در مورد نقش حکمرانی در اقتصاد، محیط زیست، دین، امنیت و حقوق اشخاص بروز پیدا می کند. همچنین سه سناریو برای واکنش های مختلف در آینده دور به نوسانات کوتاه مدت در عرصه ملی، منطقه ای و بین المللی مطرح می شود: جزیره ها، مدارها و اجتماعات. سناریوی «جزیره ها» بر چالش های دولت ها در تامین نیازهای جوامع و احتمال اتخاذ سیاست های حمایتی تاکید دارد. سناریوی «مدارها» آینده تنش هایی را بررسی می کند که درنتیجه رقابت میان قدرت های اصلی برای افزایش حوزه تاثیر و حفظ پایداری داخلی ایجاد می شوند. این سناریو به بررسی این موضوع می پردازد که روندهای ملی گرایی نوظهور، الگوهای متغیر نزاع، فناوری های نوین و کاهش همکاری های بین المللی ممکن است به افزایش خطر جنگ میان کشورها منجر شود. سناریوی «اجتماعات» نشان می دهد چگونه رشد انتظارات عمومی و تضعیف ظرفیت حکومت های ملی، فضا را برای دولت های محلی و فعالان خصوصی باز می کند که تعریف های سنتی حکمرانی را به چالش خواهد کشید. در گزارش شورای اطلاعات ملی ایالات متحده، همچنین به روندهایی اشاره می شود که چهره جهان را تغییر خواهند داد. ازجمله پیر شدن کشورهای ثروتمند، جابجایی اقتصاد جهانی، پیشرفت فناوری، سخت تر شدن حکمرانی، تغییر ماهیت جنگ و نزاع، تغییر اقلیم. شایان ذکر است که در بخش های گوناگون گزارش مذکور از ایران در کنار برزیل، چین، هند، اندونزی، مکزیک و ترکیه به عنوان کشوری یاد می شود که به سبب پیشرفت اقتصادی به دنبال قدرت و نفوذ بیشتر است. در ادامه خلاصه ای از مهمترین مباحث مطرح شده در این گزارش آمده است.
کلیدواژه ها:
کد گزارش/لینک ثابت به این گزارش
کد یکتای اختصاصی (COI) این گزارش در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این گزارش می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت گزارش در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1163683/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- نقش و کاربرد اصول و تاکتیک های پدافند غیر عامل درمقابله باتهدیدات نظامی آینده
- نقش کوادکوپترها در اغتشاشات گام دوم انقلاب
- نقش کنترل فازی در سیستم mls برای فرود پهباد (شرایط بد آب و هوایی)
- نقش فرماندهی و کنترل در کاهش تهدیدات در حوزه تاکتیک و عملیات
- نقش تاثیرات دیپلماسی در آینده ی نظامی کشور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- فرایند کاربست قدرت نرم در سیاست خارجی (۱ . جمهوری خلق چین)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه سرویس های هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت (اعاده شده از شورای نگهبان)
- سیر تطور کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و مقایسه آن با ساختار پارلمان های دنیا
- بررسی آثار اجرای مقررات جدید سازمان جهانی دریانوردی موسوم به IMO ۲۰۲۰ بر بازارهای جهانی نفت خام و فراورده های نفتی و صنعت پالایش نفت جهان و ایران
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.