بررسی شاخص های سرزندگی پیاده راه ها و خیابان های پیاده محور، در مقایسه پیاده راه استقلال، استانبول ترکیه و خیابان پیاده محور سی تیر، تهران ایران
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 816
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEIJ-1-2_003
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر تسلط سواره بر پیاده که نوعی از تسلط کمیت بر کیفیت میباشد، در فضاهای شهری بهنوعی به فرهنگ غالب شهرها تبدیل شدهاست. کاهش تعاملات اجتماعی، ترافیک سنگین، آلودگیهای محیطزیستی و تخریب بافتها و بناهای ارزشمند کهن شهرها از معضلات شهرهای امروزی میباشند که بخشی از دلایل آن به خودرومحوری و کاهش حرکت پیاده در شهرها برمیگردد. جنبش پیادهمحوری، تقویت حرکت پیاده در فضاهای شهری و ایجاد پیادهراهها، روشهایی برای کاهش اثرات معضلات ذکرشده و بازگرداندن جایگاه حرکت پیاده به فضاهای شهری میباشند. پیادهراهها به عنوان معابری با نقش اجتماعی بالا و محدودسازی حرکت سواره، در واقع راهی برای بازپسگیری معابر عمومی به ویژه فضاهای شهری ارزشمند که دارای جاذبههای فرهنگی، تاریخی، تجاری و تفریحی برای عابرین پیاده هستند، از وسایل نقلیه و پسدادن آن به انسان به منظور حرکت، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای تفریحی، گردشگری و تجاری است. یکی از مهمترین شاخصههای پیادهراهها و خیابانهای پیادهمحور، میزان سرزندگی آنها میباشد که میتواند نقش اساسی در میزان حضور و رضایت شهروندان جهت افزایش تعاملات اجتماعی و نزدیک شدن به اهداف پیادهمحوری داشته باشد. این پژوهش به بررسی شاخصههای سرزندگی محورهای پیاده پرداخته و هدف این پژوهش رسیدن به معیارهای مشترک برای ایجاد سرزندگی در پیادهراهها و خیابانهای پیادهمحور میباشد. همچنین با مقایسه و بررسی دو پیادهراه، استقلال استانبول و خیابان سی تیر تهران از طریق تکنیک تجزیه و تحلیل SWOT به تدوین معیارهایی برای ایجاد سرزندگی در پیادهراهها میپردازد و معیارهایی را برای ایجاد سرزندگی در پیادهراهها و خیابانهای پیادهمحور پیشنهاد مینماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهنام پزشکی
دانشجوی دکترای شهرسازی،گروه شهرسازی و معماری، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاداسلامی، تهران
مریم علیجانی
کارشناس ارشد،معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین،دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :