بررسی بیان ژن هایOCT-4, CD-34 و Brachyury کاردیومیست های مشتق شده از سلول های بنیادی جنینی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 331
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-7-25_014
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در طی جنین زایی ابتدائی، سیستم قلبی- عروقی یکی از اولین سیستم هایی است که تشکیل می شود. سلولهای بنیادی جنینی انسانی[1] (hESC) مدلی را به وجود می آورد که می توان از طریق آن مراحل تکاملی این سیستم را بررسی نمود. زمانی که این سلول ها از لایه مغذی خود جدا می شوند، hESC ها اجسام جنینی[2] (EB) را به وجود می آورند که پس از کشت، ناحیههایی از سلول های ضربان دار در 5/21% از EB ایجاد می شوند.
مواد و روش ها: پس از کشت سلولهای بنیادی و تعیین نواحی ضربان دار، استخـراج mRNA[3] کاردیومیوسیت های اولیه در زمانهای مختلف پس از تمایز انجام شد. سپس الگوی بیان ژنهای اختصاصی کاردیومیوسیت ها به نام OCT-4, CD-34 و Brachyury در EB انسانی[4] (hEB) از طریق واکنش زنجیرهای پلیمراز- رونویسی معکوس[5] (RT-PCR) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که ژن CD-34 در EB 21 روزه، بیشترین بیان را داشته است. هم چنین بررسی های این تحقیق مشخص کرد که بیان ژن OCT-4 در EB 5 روزه، مشاهده و بیان ژن Brachyury در روز 21 افزایش یافته است.
نتیجه گیری : سلولهای بنیادی جنینی انسانی ابزاری مفید جهت بررسی جنین زایی به طور کلی و تکامل سیستم قلبی- عروقی به طور خاص هستند.
[1] Human embryonic stem cell
[2] Embryoid bodies
3 RNA Extraction
[4] Human embryoid bodies
[5] Reverse transcriptase-polymerase chain reaction
کلیدواژه ها:
Cardiomyocytes ، Embryoid bodies ، Gene expression ، Human embryonic stem ، کاردیومیست ها ، اجسام جنینی ، بیان ژن ، سلول های بنیادی جنینی
نویسندگان
اکرم سادات طباطبائی پناه
Department of Biology, Islamic Azad University, East Tehran Branch, Tehran, Iran
رضا اکبرزاده
Department of Medical Genetics, Faculty of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Health Services