اثر مصرف آهن بر بیان ژن Cm APXدر شرایط تنش شوری در توده های خربزه بومی سیستان
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 344
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-9-34_006
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: عناصر کم مصرف مانند آهن نقش مهمی را به عنوان کوفاکتور در ساختمان تعدادی از آنزیم های آنتی اکسیدان ایفا می کنند. در مطالعه حاضر، بیان ژن آسکوربات پراکسیداز (Cm APX) در پاسخ به تنش شوری و محلولپاشی آهن در توده های خربزه بومی سیستان مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: سه توده خربزه بومی سیستان شامل سفیدک، قندک و خط دار، در سه سطح شوری (صفر، 250 و 350 میلی مولار) و 2 سطح محلول پاشی آهن (2 گرم در هزار و شاهد با محلول پاشی آب مقطر) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت گلدانی در سه تکرار در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل کشت گردید. سپس بیان ژن Cm APX با استفاده از روش Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: تنش شوری و محلول پاشی آهن تأثیر معنی داری بر میزان بیان ژن Cm APX داشت. میزان بیان ژن Cm APX درتوده قندک در شرایط تنش شوری نسبت به نمونه کنترل افزایش نشان داد و همچنین با استعمال آهن نیز بیان آن افزایش یافت. اما توده خط دار کمترین میزان بیان ژن Cm APXنسبت به نمونه کنترل را در سطح شوری 350 میلی مولار نشان داد که با استعمال آهن میزان بیان آن بهبود یافت.
نتیجه گیری: با مصرف عنصر کم مصرف آهن، قدرت دفاعی گیاه خربزه به تنش شوری افزایش یافت. میزان افزایش بیان ژن Cm APX موید این نکته است که رقم قندک به عنوان رقم مقاوم و رقم خط دار به عنوان رقم حساس به شوری می باشد.
کلیدواژه ها:
Ascorbate peroxidase ، gene expression ، salinity ، foliar application of iron ، آسکوربات پراکسیداز ، بیان ژن ، شوری ، محلولپاشی آهن
نویسندگان
سمیه منتظری نژاد
Department of Plant Breeding and Biotechnology University of Zabol
محمود سلوکی
Department of Plant Breeding and Biotechnology University of Zabol
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :