تعیین و مقایسه میزان افلاتوکسین توتال در برنج داخلی و وارداتی و بررسی تاثیر نحوه پخت بر مقدار آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه

عیسی غلامپور عزیزی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

علی محمدی ثانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده

افلاتوکسین ها ، مایکوتوکسین ها شدیدا سمی بوده و در اکثر محصولات گیاهی نظیر ذرت، برنج و ... یافت می شوند افلاتوکسین اصلی شامل G2 G1 B2 B1 می باشند این تحقیق از نظر وجود سم افلاتوکسین روی 42 نمونه برنج انجام گرفت 7 نوع برنج داخلی و 7 نوع برنج خارجی در پاییز و زمستان 89 بطور تصادفی از سوپرمارکت ها خریداری شد پس از نمونه برداری هرکدام را به صورت کته و ابکشی پخت نموده و در شرایط مناسب تا زمان انجام ازمایش در فریزر نگهداری شدند. پس از عصاره گیری نمونه های برنج با متانول 70% با استفاده از کیت تشخیصی الایزای رقابتی Agraquant میزان کمی افلاتوکسین توتال مورد سنجش قرارگرفت. نتایج نشان داد میانگین و انحراف معیار افلاتوکسین توتال در نمونه های ارزیابی شده 0.98±0.12 بود براساس نتایج این تحقیق در هیچ یک از نمونه های ارزیابی شده مقدار توکسین بیش از حد مجاز استاندارد ملی ایران 30 gr/kg m و استاندارد اروپاییgr/kg m 4 نبوده است.

کلیدواژه ها

افلاتوکسین توتال، برنج داخلی و خارجی ، برنج کته، برنج ابکشی، الایزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.