ارزیابی روشهای کاربرد اسید هیومیک و نسبتهای ازت بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد توتفرنگی (Fragaria ananassa Duch.) رقم پاروس
محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 32، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 234
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHSUM-32-2_006
تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1399
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر کودهای شیمیایی ازت و آلی اسید هیومیک بر ویژگیهای مورفولوژیکی و عملکرد توتفرنگی (Fragaria ananassa Duch.) رقم پاروس تحقیقی بهصورت کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در طی سالهای 94-1393 در محوطه دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح کود ازت (50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار)، دو روش کاربرد اسید هیومیک (برگی و خاکی) و چهار سطح اسید هیومیک (0، 2، 4 و 6 کیلوگرم در هکتار) بودند. برپایه نتایج بهدست آمده اثر غلظتهای مختلف ازت، اسید هیومیک و روشهای کاربرد آن و اثرات متقابل آنها در اکثر صفات در سطح احتمال پنج درصد از لحاظ آماری معنیدار بودهاند. بررسی اثر متقابل بین اسید هیومیک و روشهای کاربرد آن نشان داد که بیشترین مقادیر در صفات تعداد و سطح برگ از کاربرد خاکی 6 کیلوگرم اسید هیومیک در هکتار حاصل شده است. بیشترین تعداد گل و میوه و عملکرد از اثر متقابل ازت و اسید هیومیک در سطح ازت 100 و اسید هیومیک 4 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد. همچنین نتایج اثرات متقابل سه جانبه سطوح اسید هیومیک و روشهای کاربرد آن و تیمارهای ازت نشان داد که بیشترین مقادیر صفات وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشه و حجم ریشه از کاربرد برگی 4 کیلو گرم و برای میانگین وزن تک میوه کاربرد برگی 2 کیلوگرم اسید هیومیک همراه با سطح ازت 100 کیلوگرم در هکتار حاصل شده است. برایناساس، بیشترین مقادیر در اکثر صفات مورد بررسی در مصرف ترکیبی سطوح ازت 100 و کاربرد برگی 4 کیلوگرم اسید هیومیک در هکتار مشاهده شد.
نویسندگان
ماهرخ رستمی
دانشگاه محقق اردبیلی
علیاکبر شکوهیان
دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :