سنجش و مقایسه کارکردهای شناختی پایه مبتنی بر نرم افزار ارزیابی عصبشناختی آنام در کارکنان نیروی انتظامی نوبت کار و اداری
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 348
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-10-1_008
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
چکیده
اهداف: نیروی انسانی هر سازمان از مهمترین منابع تأثیرگذار است و لزوم بهکارگیری صحیح و انتخاب شایسته افراد در نوبتهای مختلف کاری بسیار حائز اهمیت است. هدف از انجام این پژوهش سنجش کارکردهای شناختی پایه مبتنی بر نرمافزار ارزیابی عصبشناختی آنام در کارکنان پلیس نوبتکار واداری است.
روشها: تحقیق حاضر از نوع علی- مقایسهای است. نمونه موردنظر از بین کارکنان یگان ویژه پلیس در استان کرمان در سال ۱۳۹۸ به تعداد ۱۱۰ نفر در نظر گرفته شد. افراد با روش نمونهگیری تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. برای سنجش کارکردهای شناختی این افراد از مجموعه نرمافزاری ارزیابی عصبشناختی آنام استفاده شد.
یافتهها: در نمره جایگزینی نماد، محاسبات ذهنی، تطابق با نمونه، زمان محاسبه ذهنی و زمان تطابق با نمونه تفاوت معنیداری بین گروههای نوبتکار واداری مشاهده نشد. مقیاسهای زمان واکنش ساده (۰۰۶/۰=p) و زمان واکنش روالی (۰۲۴/۰P=) بهطور معنیداری در گروه کارکنان نوبتکار بیشتر از گروه کارکنان اداری بود.
نتیجهگیری: میزان زمان واکنش ساده و روالی در کارکنان نوبتکار در نیروی انتظامی بیشتر است. بااینوجود در سایر الگوهای شناختی تفاوت معنیداری ثبتنشده است که میتواند به دلیل مشابهت در آموزشهای نظامی عمومی، استفاده از کارکنان اداری در مأموریتهای عملیاتی ناجا و نوبتهای کاری به شکل دورهای باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم رشیدی
PhD Candidate of Psychology at Islamic Azad University, Kish International Branch, Kish, Iran.
فرامرز سهرابی
Professor of Clinical Psychology, Department of Clinical Psychology, Allameh Tabataba'i University
محمد ابراهیم مداحی
Assistant Professor, Department of Psychology, Shahed University, Tehran, Iran.
وحید شیبانی
Professor of Human Physiology, Department of Physiology and Pharmacology, Neuroscience Research Center, Kerman, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :