بررسی خستگی ذهنی و تاثیر آن بر عملکرد کارکنان دانشکده بهداشت با استفاده از امواج الکتروانسفالوگرافی
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 5، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 270
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-5-4_006
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: خستگی ذهنی معمولاً در پی فعالیتهای طولانی مدت شناختی مشاهده میشود. خستگی ذهنی میتواند اثرات مهمی بر زندگی روزمره افراد سالم داشته باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف برآورد خستگی ذهنی و تأثیر آن بر عملکرد کارمندان انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی– تحلیلی حاضر در مورد 10 کارمند (6/19±36 سال) انجام شد. بهمنظور بررسی عملکرد از شرکتکنندگان خواسته شد که متنی با غلطهای املایی را مطالعه کنند و آنها را تصحیح نمایند. این آزمایش در پنج مرحله 15 دقیقهای انجام شد و EEG (Electroencephalography) در تمامی مراحل ثبت گردید. در هر مرحله مقیاس خوابآلودگی کارولینسکا (KSS: Karolinska Sleepiness Scale) توسط افراد تکمیل شد و دادهها توسط آزمون آنالیز واریانس اندازهگیری مکرر و ضریب همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان دادند که امواج مغزی در طول آزمایش کاهش یافتهاند که این امر نشاندهنده افزایش خستگی ذهنی میباشد. در پژوهش حاضر امواج EEG ثبتشده در 15 دقیقه اول و انتهایی بهترتیب معادل 59/98±213/14 و 68/21±68/77 بهدست آمد. شرکتکنندگان در این مطالعه خستگی خود را توسط KSS گزارش نمودند که بر مبنای نتایج، عملکرد آنها از 3/53±27/4 به 5/19±17/5 کاهش داشت.
نتیجهگیری: در این پژوهش نشان داده شد که با استفاده از EEG میتوان به بررسی خستگی ذهنی در مدت زمانهای مختلف پرداخت. همانگونه که مشاهده گردید، خستگی ذهنی در فعالیتهای شناختی طولانی مدت میتواند باعث کاهش دقت، تمرکز و هوشیاری کارمندان شود. در پژوهش حاضر افزایش خستگی ذهنی منجر به کاهش عملکرد و کیفیت فعالیت افراد گردید.
کلیدواژه ها:
Electroencephalography ، Karolinska Sleepiness Scale ، mental fatigue ، performance ، الکتروانسفالوگرافی ، مقیاس خواب آلودگی کارولینسکا KSS ، خستگی ذهنی ، عملکرد
نویسندگان
عباس محمدی
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
بهزاد فولادی دهقی
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
لیلا نعمت پور
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :