تأثیر ویروس کووید-19 بر شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی اعضای هیئت علمی دانشگاه یزد
محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 463
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IEHFS-8-3_001
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اعضای هیئتعلمی دانشگاه نقش اساسی در آموزش و کیفیت آن ایفا میکنند. بااینحال، شرایط کاری آنها بهگونهای است که با اختلالات جدی اسکلتیعضلانی مواجه هستند. شیوع ویروس کووید-۱۹ و تعطیلی دانشگاهها و آموزش مجازی شرایط کاری اعضای هیئتعلمی را سختتر از قبل کرده است. هدف این تحقیق بررسی تأثیر این ویروس روی شیوع اختلالات اسکلتیعضلانی اعضای هیئتعلمی دانشگاه یزد و استخراج متغیرهای تأثیرگذار بر این اختلالات بود.
روشکار: این تحقیق توصیفیپیمایشی در سال ۱۳۹۹ روی ۲۲۰ نفر از اعضای هیئتعلمی دانشگاه یزد انجام شد. این افراد به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامۀ استاندارد نوردیک در دو مرحلۀ قبل و بعد از شیوع ویروس جمعآوری و در نرمافزار SPSS نسخۀ ۲۵ با آزمونهای مقایسۀ زوجی و t مستقل و آنالیز واریانس تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: اختلالات اسکلتیعضلانی بعد از شیوع ویروس در اکثر اندامها افزایش معناداری را تجربه کرد؛ بهطوریکه درصد فراوانی در گردن برای سه پردیس دانشگاه از ۳۶ و ۴۰ و ۳۱درصد به ۵۵ و ۵۲ و ۴۴درصد افزایش یافت. ناگفته نماند بین جنسیت و سابقۀ کار و روش تدریس با شیوع اختلالات رابطه معناداری وجود داشت و بیشترین اختلال نیز در کمر و گردن و زانو بود.
نتیجه گیری: درصد کمی از اعضای هیئتعلمی فعالیتهای ورزشی و نرمشهای روزانه را انجام میدادند که میتوان با برنامهریزی روی این فعالیتها، اختلالات را کاهش داد. همچنین، دانشگاه میتواند با تقسیمبندی آموزش مجازی در طول روز و هفته از تمرکز آموزش در زمانی خاص جلوگیری کند و باعث کاهش این اختلالات شود.
کلیدواژه ها:
Musculoskeletal disorders ، COVID-19 virus ، Faculty members of university ، Nordic questionnaire ، اختلالات اسکلتیعضلانی ، ویروس کووید-19 ، اعضای هیئتعلمی دانشگاه ، پرسشنامۀ نوردیک
نویسندگان
عباسعلی جعفری ندوشن
Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, Meybod University, Meybod, Iran
گلناز باقری
Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, Meybod University, Meybod, Iran
فاطمه سادات موسوی ندوشن
Curriculum Planning, Faculty of Education and Psychology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :