سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: PDCONF07_271
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 13
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مروری نظام مند بر نقش و جایگاه ارزیابی چرخه حیات اجتماعی در توسعه پایدار روستایی
چکیده مقاله:
بانک جهانی، توسعه روستایی را چنین تعریف می کند: توسعه روستایی، راهبردی است که برای بهبود زندگی اقتصادی و اجتماعی روستاییان فقیر تدوین شده است. از طرفی توسعه همراه با اثرات مثبت خـود، همـواره دارای تـأثیرات منفی مستقیم و غیرمستقیم بالقوه ای بر محیط اجتماعی و محیطزیستی است و چنانچه از پیش برای اثرات منفی چارهاندیشـی نشود، نتایج و عواقب بسیار تأسف باری در پی خواهد داشت. بدین لحاظ و با توجه روزافزون به اهمیت بهبود کیفیت محیطزیست و محیط اجتماعی و حفظ منـابع طبیعـی و انسـانی کـه منجر به ارتقاء سطح سلامت و کیفیت زندگی انسان می گـردد، برنامه ریزیهای توسـعه در بسـیاری از کشـورهای جهـان بـر اصول توسعه پایدار استوار گردیده است. هدف از این مطالعه بررسی نقش و جایگاه ارزیابی چرخه حیات اجتماعی در توسعه پایدار روستایی است. در این مطالعه مروری، به منظور دستیابی به مستندات علمی مرتبط، جستجوی الکترونیک به دو زبان فارسی و انگلیسی، در google،Elsevier، google scholar ، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهیSID ، بانک اطلاعات نشریات کشور Magiran انجام شد و نتایج نشان داد که در بحث توسعه در اغلب موارد مباحث اقتصادی و زیست محیطی مورد توجه قرار می گیرد، و به تاثیرات اجتماعی و فرهنگی توجه چندانی نمیشود حال آنکه آنچه اهمیت بالایی دارد آن است که توسعه باید در راستای توسعه پایدار صورت گیرد، یعنی انجام یک پروژه به گونه ای باشد که علاوه بر ابعاد اقتصادی و زیست محیطی، ابعاد اجتماعی را نیز پوشش دهد. یافته ها حاکی از آن است که ارزیابی چرخه حیات اجتماعی میتواند به عنوان مکملی برای ارزیابی چرخه زیست محیطی و ارزیابی چرخه اقتصادی به حساب آید تا با انجام آن بتوان ارزیابی جامعی در جهت توسعه پایدار انجام داد.
کلیدواژه ها:
توسعه روستایی، ارزیابی چرخه حیات اجتماعی، توسعه پایدار، اثرات اجتماعی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1159609/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مددی، سمیه و محمدی، یاسر،1399،مروری نظام مند بر نقش و جایگاه ارزیابی چرخه حیات اجتماعی در توسعه پایدار روستایی،هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/1159609
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، مددی، سمیه؛ یاسر محمدی)
برای بار دوم به بعد: (1399، مددی؛ محمدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی چالش ها و فرصت های امنیت غذایی در ایران با تأکید بر جوامع روستایی
- مروری بر روش های تشخیص و سنجش آلاینده های ایجاد کننده مسمومیت های غذایی با بکارگیری تکنولوژی نانو
- بررسی ارتباط بین ناامنی غذایی و نمره تنوع رژیم غذایی: یک مقاله ی مروری
- مروری بر ترکیبات زیست فعال در مواد غذایی و کاربرد آنها در بسته بندی مواد غذایی
- مدلسازی و بهینه یابی ویژگی های اسانس استخراج شده از ضایعات پوست نارنج
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.