مطالعه آزمایشگاهی آبشستگی ناشی از ترکیب جتهای موازی و تاثیر فاصله جتها بر نرخ فرسایش
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 306
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HYDROP-7-24_002
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
پروسه آبشستگی در پایین دست سازه های هیدرولیکی یک پدیده پیچیده بوده و پارامترهای زیادی در مقدار آن تاثیرگذار هستند. عدم کنترل این پدیده باعث ایجاد خساراتی به سد و سازه های هیدرولیکی وابسته به آن می شود. در این تحقیق، آبشستگی ناشی از ترکیب جتهای خروجی از سرریز دریچه دار بصورت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت و ترکیب جتها بصورت مجاور هم و یا با فاصله از هم در داخل حوضچه استغراق و به بصورت غیر برخوردی آزمایش و بررسی گردید. برای این منظور ۲۵ آزمایش بر روی یک مدل آزمایشگاهی صورت پذیرفته و تاثیر پارامترهای مهمی چون دبی جریان، عدد فرود ذرات بستر، عمق پایاب و چگونگی ترکیب جتها بررسی گردید. نتایج نشان می دهند در دبی مساوی جت ترکیبی خروجی از دو دهانه غیر مجاور سرریز یا با فاصله، عمق آبشستگی و ارتفاع تل رسوب و طول کمتری را نسبت به جت خروجی ترکیبی از دو دهانه سرریز مجاور هم یا بدون فاصله دارند. ولی عرض گودال آبشستگی، در حالت ترکیب جتهای خروجی از سرریز در حالت جتهای غیر همجوار بیشتر از حالتهای جتهای مجاور می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید عباس حسینی
دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
اتوسا لطیفی
دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :