سال انتشار: 1399
محل انتشار: مهندسی آبیاری و آب ایران، دوره: 11، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_WATER-11-1_009
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 3
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مدیریت منابع آب کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از دیدگاه آب مجازی
چکیده مقاله:
به طور متوسط، 70 درصد از کل برداشت آب های جهانی جهت تولیدات محصولات کشاورزی استفاده می شود. یکی از راهکارها جهت مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی، تعیین مقدار واقعی حجم آبی است که در فرایند تولید محصولات کشاورزی مصرف شده است که به منظور برآورد میزان مصرف واقعی آب توسط محصولات مختلف کشاورزی از شاخص آب مجازی استفاده میشود. در این راستا، میزان مصرف واقعی آب محصولات عمده زراعی و باغی استان سیستان و بلوچستان برای سال زراعی 1396 - 1395 با استفاده از مدل CROPWAT محاسبه شد. نتایج نشان میدهد که، کل میزان بهرهبرداری از منابع آب استان 582/780 میلیون متر مکعب برآورد شده است که بیش از 49 درصد از آن، به تولید محصول خرما اختصاص داده شده است و همچنین میانگین آب مجازی مصرف شده برای تولید محصولات کشاورزی 1437 متر مکعب بر هکتار محاسبه شده که گوجه فرنگی با تولید 850/7 و سیب زمینی با تولید 344/7 کیلوگرم به ازای مصرف یک متر مکعب آب، بیشترین میزان بهرهوری را در مصرف آب کشاورزی داشتهاند.
کلیدواژه ها:
آب مجازی, آب آبی, آب سبز, بهرهوری مصرف آب, ردپای آب
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1158313/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حکمت نیا، مهران و حسینی، سید مهدی و صفدری، مهدی،1399،مدیریت منابع آب کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از دیدگاه آب مجازی،،،،،https://civilica.com/doc/1158313
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، حکمت نیا، مهران؛ سید مهدی حسینی و مهدی صفدری)
برای بار دوم به بعد: (1399، حکمت نیا؛ حسینی و صفدری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.