مقایسه اثرات سمیت سلولی پارتنولید، ملفالان و پروکاربازین در سلولهای سرطانی کولون و کبد
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 381
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-6-2_004
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه
آدنوکارسینومای کولون و کارسینومای کبد از جمله شایعترین سرطانها در ایران هستند که آمار ابتلا و مرگ ناشی از آنها موجب نگرانی است. از آنجا که تلاش جهت معرفی رویکردهای جدید و موثرتر ضد سرطان بشدت احساس میشود، هدف از این پژوهش مقایسه اثرات سمیت سلولی پارتنولید، ملفالان و پروکاربازین بود.
مواد و روشها
در این مطالعه از دو رده سلول HT29 و HepG2 (به ترتیب مدلهایی از سلولهای آدنوکارسینومای کولون و کارسینومای کبد انسان) استفاده شد. پس از تیمار سلولها طی 24، 48 و 72 ساعت با غلظتهای افزایش یابنده از مواد، میزان زنده مانی سلولها با استفاده از روش سنجش MTT ارزیابی و تغییرات ریخت شناسی سلولها بررسی شد.
یافتهها
مقادیر IC50 پارتنولید و ملفالان در سلولهای HT29 پس از 72 ساعت به ترتیب 5/8 و mg/mL 160 محاسبه شد، در حالیکه تیمار با بالاترین غلظت پروکاربازین تنها 5 درصد کاهش زنده مانی را سبب شد. همچنین IC50 پارتنولید و ملفالان در سلولهای HepG2 به ترتیب 15 و 80 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد، و تیمار با غلظت 160 میکروگرم بر میلی لیتر پروکاربازین زنده مانی سلولی را تنها 18 درصد کاهش داد. تغییرات ریخت شناسی هر دو رده سلولی نیز پس از تیمار با پارتنولید نتایج حاصل از بررسی MTT را تایید کرد.
نتیجهگیری
با توجه به اینکه پارتنولید دارای اثرات سمیت سلولی بیشتری نسبت به دو نوع داروی آلکیله کننده بود، میتواند به عنوان گزینه مناسبی جهت طراحی رژیمهای شیمی درمانی برای آدنوکارسینومای کولون و کارسینومای کبد مد نظر قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه بهنام رسولی
گروه پژوهشی روشهای تشخیص و درمانهای نوین، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد
مهرداد ایرانشاهی
مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مهدی موسوی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :