سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: JR_NUMS-6-4_007
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 18
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی کارایی لجن کلرور فریک تصفیه خانه آب در حذف رنگ متیلن بلو از محلول های آبی
چکیده مقاله:
مقدمه
امروزه رنگهای مصنوعی به طور گسترده در صنایع مختلفی از قبیل نساجی، کاغذ، چرم، مواد غذایی و صنایع آرایشی مورد استفاده قرار میگیرند. ﻓاﺿﻼبهای رﻧﮕﻲ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ اﻳﺠﺎد ﻣﺸﻜﻼت زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن ﺑﺎﻳﺪ ﻗﺒﻞ از ﺗﺨﻠﻴﻪ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ، بطور موثر ﺗﺼﻔﻴﻪ ﺷﻮﻧﺪ. هدف از این مطالعه بررسی امکان استفاده از لجن کلرور فریک تصفیه خانه آب در حذف رنگ متیلن بلو از فاضلاب سنتتیک بود.
مواد و روشها
مطالعه حاضر در مقیاس آزمایشگاهی روی نمونههای سنتیک رنگ در سیستم ناپیوسته انجام گرفت. اثر متغیرهای مهم در فرایند (pH، دز، زمان تماس، غلظت اولیه رنگ) و همچنین مطالعه ایزوترم و سنتیک فرایند مورد بررسی قرار گرفت. جاذب مورد استفاده لجن خشک شده در دمای 105 درجه سانتیگراد کلرورفریک بود که از یک تصفیه خانه آب در حال بهرهبرداری تهیه گردید.
یافتهها
حداکثر راندمان حذف متیلن بلو از محلول در pH بهینه برابر 11، زمان 90 دقیقه، دور جذب 4 گرم بر لیتر و غلظت اولیه 25 میلیگرم بر لیتر مشاهده شد. تبعیت حذف متیلن بلو از مدل کنیتیکی شبه درجه 2 و مدل ایزوترم فروندلیج نشان داد مرحله جذب به عنوان مرحله کنترل کننده فرایند مطرح بوده و به علاوه جذب رنگ توسط لجن تصفیه خانه به صورت چند لایه و هتروژن است.
نتیجه گیری
نتایج آزمایشات نشان داد که لجن خشک شده تصفیه خانه آب از پتانسیل بالایی جهت حذف مولکولهای رنگ متیلن بلو از نمونههای آب آلوده برخوردار ست.
کلیدواژه ها:
ferric chloride sludge, methylene blue, Kinetic, Isotherm, Absorption, لجن کلرور فریک, متیلن بلو, ایزوترم, سینتیک, جذب
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1157702/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:افشارنیا، مجتبی و شمس، محمود و دهقان، علی اکبر و علیدادی، حسین و مجیدیان، صدیقه و افشارکهن، نجمه،1397،بررسی کارایی لجن کلرور فریک تصفیه خانه آب در حذف رنگ متیلن بلو از محلول های آبی ،،،،،https://civilica.com/doc/1157702
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، افشارنیا، مجتبی؛ محمود شمس و علی اکبر دهقان و حسین علیدادی و صدیقه مجیدیان و نجمه افشارکهن)
برای بار دوم به بعد: (1397، افشارنیا؛ شمس و دهقان و علیدادی و مجیدیان و افشارکهن)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.