ساختارهای لبه K کربن در بلورهای مولکولی از محاسبات برپایه اصول اولیه: مقایسه بین فنانترین و آنتراسین
محل انتشار: مجله پژوهش فیزیک ایران، دوره: 18، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 269
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSI-18-3_015
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
چکیده مقاله:
با استفاده از محاسبات ابتدا به ساکن بر پایه روش موج تخت به ساخته خطی با پتانسیل کامل (FPLAPW) طیف اتلاف انرژی نزدیک لبه (ELNES) برای لبهk اتمهای کربن در بلور مولکولی فنانترین و ایزومر آن، آنتراسین، محاسبه شد. در این دو ساختار، اتمهای کربن غیرمعادل طیفهای اتلاف متفاوتی نزدیک لبه نمایش میدهند، که این نتیجهای از طول پیوند متفاوت کربن- کربن به عنوان رفتار مشخصهای برای بلورهای مولکولی است. طولهای پیوند کوتاهتر ساختارهای طیفی در ELNES را به انرژیهای بالاتر هل میدهند. در آنتراسین، مکان انرژی آستانه لبه به دلیل گاف نواری کمتر در انرژیهای پایینتر ظاهر میشود. در آستانه لبه K کربن در آنتراسین، یک شکافتگی قوی برای بیشینه ساختاری π* به دو بیشینه ساختاری قابل مشاهده است. در مقایسه با لبه K کربن در آنتراسین، به دلیل طول پیوند بزرگتر کربن- کربن در فنانترین، مکان بیشینه ساختار اصلی σ یک جابهجایی قرمز نشان میدهد. طیف اتلاف فنانترین بلوری شامل انتقال الکترون از اوربیتال s1 کربن به حالتهای π* و σ* است. در آنتراسین، دو ساختار اول که دارای بیشترین شدت میباشند، سهمهایی از اوربیتالهای π* را شامل میشوند. احتساب تقریب حفره مغزه با استفاده از ابریاختهها و نیز تنظیم نیمزاویه جمع کننده در مقدار جادویی آن برای حصول طیفهای ELNES منطقی و قابلقبول ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هاجر نجاتیپور
گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرمآباد، لرستان
مهرداد دادستانی
گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرمآباد، لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :