برآورد ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی در کادر پرستاری با استفاده از شاخصهای Movement and Assistance of Hospital Patients و Patient Transfer Assessment Instrument
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 321
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-5-4_008
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه
اختلالات اسکلتی عضلانی از مهمترین مشکلات شغلی پرسنل بخش بهداشت و درمان شناخته شده است که در این بین پرستاران با توجه به نیازمندیهای فیزیکی و روانی بالای این شغل بزرگترین گروه در معرض خطر شناخته شدهاند. هدف از این مطالعه، مقایسه روشهای ارزیابی ریسک حمل و جابجایی دستی بیماران در پرسنل پرستاری یکی از بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اهواز میباشد.
مواد و روشها
مطالعه مقطعی حاضر در بهار ۱۳۹۵ میان ۴۱ نفر از پرستاران بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گرفت. نمرات پرسنل برای حمل بیماران با استفاده از چک لیست MAPO و PTAI جمعآوری و در نهایت تحلیل اطلاعات با استفاده از نرمافزار SPSS v.۱۹و آزمونهای کای دو و اسپیرمن انجام گرفت.
یافتهها
طبق نتایج شاخص MAPO، ۸۴/۶۲% از افراد در معرض خطر آسیبهای اسکلتی عضلانی میباشند و مطابق نتایج PTAI این میزان ۹۱/۱۱% گزارش داده شده است. بر اساس آزمون آماری پیرسون بین یافتههای دو روش MAPO وPTAI همبستگی معنیداری در این مطالعه مشاهده نشد.
نتیجهگیری
با توجه به تفاوتهایی که در ماهیت، ابزارهای سنجش و شیوه امتیازدهی آیتمهای اندازهگیری روشهای ارزیابی ریسک MAPO و PTAI وجود دارد، هر دو روش از ابزارهای بسیار کارآمد و مفید برای تعیین و ارزیابی ریسک حمل دستی بیمار میباشند.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :