اثر 12 هفته تمرین هوازی و مقاومتی بر حافظه و یادگیری در موش های صحرایی نر دیابتی القا شده با رژیم پرچربی ـ استرپتوزوتوسین

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 315

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSH01_018

تاریخ نمایه سازی: 2 اسفند 1399

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: دیابت شیرین یک بیماری مزمن است که موجب اختلال در حافظه و یادگیری می شود، برخی پژوهش ها نشان داده است که فعالیت های فیزیکی تأثیر مثبتی بر آن دارد. از آن جایی که بیشتر فعالیت های ورزشی موثر بر این اختلال هنوز ناشناخته هستند در این پژوهش تأثیر 12 هفته تمرین هوازی و مقاومتی بر حافظه و یادگیری در موش های دیابتی نر بررسی شده است. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که دیابت باعث اختلال در حافظه فضایی گروه کنترل دیابتی شده است. تمرین هوازی بطور معناداری میزان اختلال ناشی از دیابت در حافظۀ احترازی غیر فعال را کاهش داده است. و ورزش مقاومتی هم تا حدی توانسته اثرات رژیم پرچرب را خنثی کند. عملکردی حرکتی تا حدودی در اثر ورزش در گروه دیابتی بهبود یافته است. ورزش بر یاگیری و حافظه فضایی و حافظه کاری و حافظه شناختی موش ها تأثیرگذار نبوده .

نویسندگان

علی حیدریان پور

دانشگاه بو علی سینا دانشکده علوم ورزش گروه فیزیولوژی ورزش

سمیه نظری مبتکر

دانشگاه بو علی سینا دانشکده علوم ورزش گروه فیزیولوژی ورزش