راهکارهایی جهت تولید انرژی پاک و بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI27_286
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1940
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید منور

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خرد، بوشهر

محمد گنجه

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خرد، بوشهر

فاطمه پیروی

کارشناسی ارشد حسابداری مدیریت، موسسه آموزش عالی زند، شیراز

چکیده

انرژی خورشید به عنوان یک انرژی بی نهایت، پاک، قابل تجدید و مقرون به صرفه میتواند جایگزین سوختهای فسیلی و باعث کاهش مصرف انرژی، وابستگی به نفت و انتشار گازهای آلاینده گردد. نور برای روشنایی اساسی و نورپردازی از ابتدای فن آوریهای بشری وجود داشته و در تاریخ بیولوژیکی سیاره ما مهم است و به عنوان یک نیاز محیطی که کیفیت زندگی را افزایش میدهد ضروری میباشد. امروزه سلول خورشیدی میتواند با جذب نور خورشید، تولید برق نماید و در منازل مسکونی میزان استفاده از این انرژی زیاد می باشد و از آنجا که سوختهای تجدید ناپذیر یک روز به پایان میرسند، استفاده از پنلهای خورشیدی در صنایع غذایی نیز به جهت تأمین انرژی الکتریکی میتواند بهترین گزینه باشد. در حال حاضر با توجه به محدودیت منابع انرژی، تولیدکنندگان و صنایع بزرگ به دنبال روش هایی برای کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی هستند تا علاوه بر تأمین نیاز در این زمینه، توانایی باقی ماندن در بازار رقابت را داشته باشند. صنایع غذایی به عنوان یکی از مصرف کنندگان مهم انرژی، نیاز دارد تا مصرف منابع خود را مدیریت نماید. از بخشهای مهم مصرف کننده انرژی در صنایع غذایی سیستمهای تأمین بخار، کمپرسورها، پمپها و روشنایی هستند که همواره راهکارهای جدیدی برای بهینه سازی مصرف در این بخشها معرفی میشوند. در این مطالعه، نقش عوامل مؤثر در بهینه سازی مصرف انرژی بررسی شده و راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت منابع انرژی،کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی در کارخانجات به ویژه صنایع غذایی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت مصرف منابع، انرژی خورشیدی، پنل خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.