بررسی اثرات آنتی باکتریایی عصاره آویشن و رومان بر ماندگاری گوشت گوساله

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی بزرگ بهداشت و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: HFICONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد عزیزی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

آرش کریم نژادبدوستانی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

چکیده

از هنگامی که بشر توانست غذای بیشتر از مصرف خود تولید کند، به فکر ذخیره سازی و بالا بردن زمان ماندگاری غذا افتاد و به این ترتیب نگهداری غذای دامی و کشاورزی برای فصل های دیگر غیر از تولید و فرستادن غذا به شهرها و کشورهای دیگر نیز برای انسان اهمیت پیدا کرد. آویشن گیاهی است متعلق به خانواده ی نعناع و ماده مؤثر عصاره ای آویشن، تیمول است که به آن خاصیت آنتی باکتریال بخشیده است. از برگ های تازه و خرد شده رومان به دلیل داشتن اسانس معطر و روغن فرار و همچنین تانن دارای خاصیت آنتی باکتریال می باشد. در این تحقیق اثر آویشن و رومان بر ماندگاری گوشت گوساله بررسی شد و نتایج با شاهد مقایسه گردید. نمونه ها عبارت بودند از: تیمار شاهد: بدون عصاره گیاهی، تیمار کم مقدار: با عصاره آویشن ppm20، عصاره رومان ppm20، تیمار متوسط: عصاره آویشن ppm30، عصاره رومان ppm30، تیمار پرمقدار: عصاره آویشن ppm40، عصاره رومان ppm40: نتایج با توجه به ارزیابی های انجام شده، گوشت گوساله با استفاده از شاهد و تیمارها کم و متوسط مقدار تفاوت معنی داری نداشته است، اما در تیمار پر مقدار ابه دلیل اثر سینرژیک سبب اختلاف معناداری در ماندگاری آن نسبت به سه تیمار دیگر و ا فزایش ماندگاری از 3 روز به 8 روز را نشان داده است.

کلیدواژه ها

عصاره آویشن، رزماری، گوشت، ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.