سال انتشار: 1397
محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 9، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_STGC-9-2_006
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 7
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تأثیر محلولپاشی اسید هیومیک و تنش خشکی بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیک گل جعفری
چکیده مقاله:
گیاهان در دوران رشد خود با تنشهای متعدد محیطی مواجه میشوند. هر یک از این تنشها، با توجه به میزان حساسیت و مرحله رشد گیاه، میتوانند اثرهای متفاوتی بر رشد، متابولیسم و عملکرد آن داشته باشند. یکی از راه حلها برای کاهش اثرهای منفی ناشی از تنشها، استفاده از مواد هیومیک است. مطالعه حاضر بهمنظور بررسی تأثیر اسید هیومیک و تنش خشکی بر شاخصهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل جعفری صورت گرفت. این آزمایش بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار طی پائیز و زمستان سال 1394 در گروه علوم باغبانی دانشگاه اراک به اجرا درآمد. در این تحقیق، تأثیر چهار سطح اسید هیومیک (صفر، 50، 100 و 250 میلیگرم در لیتر) و سه دوره آبیاری (5، 10 و 15 روزه) بر ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل جعفری (طول ریشه، تعداد برگ و گل، میزان کلروفیل a، b و کل، کارتنوئید، فسفر، کلسیم و پرولین) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شدت تنش خشکی، طول ریشهها و میزان پرولین افزایش یافت، بهطوری که بیشترین میزان پرولین در تیمار با دور آبیاری 15 روز و بدون استفاده از اسید هیومیک و کمترین مقدار نیز در دور آبیاری 5 روزه و کاربرد 250 میلیگرم در لیتر اسید هیومیک بهدست آمد. با این حال، تنش خشکی موجب کاهش تعداد برگها و گلها، رنگیزههای کلروفیل (a، b و کل)، کارتنوئید، میزان فسفر و کلسیم گردید. غلظتهای بیشتر اسید هیومیک، بهویژه 250 میلیگرم در لیتر، میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کارتنوئید، فسفر، طول ریشهها، تعداد برگ در هفته ششم و تعداد گل را افزایش داد؛ ولی میزان کلسیم و پرولین را کاهش داد. تیمار 250 میلیگرم در لیتر اسید هیومیک علاوه بر اینکه اثر منفی تنش خشکی را کاهش داد، توانست ویژگیهای فیزیولوژیک و مورفولوژیک را بهبود بخشد. بهطور کلی، استفاده از اسید هیومیک، بهویژه غلظتهای زیاد آن، برای افزایش دور آبیاری گل جعفری پیشنهاد میشود.
کلیدواژه ها:
Chlorophyll, Drought stress, Humic acid, Phosphorus, اسید هیومیک, تنش خشکی, فسفر, کلروفیل
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1155801/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:دالوند، مریم و سلگی، موسی و خالقی، علیرضا،1397،تأثیر محلولپاشی اسید هیومیک و تنش خشکی بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیک گل جعفری
،،،،،https://civilica.com/doc/1155801
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، دالوند، مریم؛ موسی سلگی و علیرضا خالقی)
برای بار دوم به بعد: (1397، دالوند؛ سلگی و خالقی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.