سال انتشار: 1399
محل انتشار: پژوهشنامه ادبیات داستانی، دوره: 9، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_RPRAZI-9-3_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 13
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 28 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نشانه شناسی بینامتنی رمان به هادس خوش آمدید
چکیده مقاله:
یکی از درونمایههای مهمّ ادبیّات داستانی معاصر، توجّه به جایگاه و هویت اجتماعی زنان است. برخی از نویسندگان با بازخوانی و بازآفرینی داستانهای کهن، معضلات و مشکلات زنان را ترسیم کردهاند. رمان به هادس خوش آمدید، اثر بلقیس سلیمانی نوشتاری است زنانه که با داستان «زال و رودابۀ» شاهنامه روابط بینامتنی دارد و به بیان معضلات و مشکلات زنان در جامعة کنونی ایران میپردازد. از اینرو، جستار پیش رو میکوشد براساس نظریة نشانهشناسی بینامتنی ریفاتر، با شناسایی رمزگذاریهای اسطورهای و دلالتهای معناشناختی رمان به هادس خوش آمدید، روابط بینامتنی این اثر را با شاهنامۀ فردوسی بررسی و تحلیل کند و خوانشی تفسیری و بینامتنی از این اثر ارائه دهد. نتیجة این بررسی بیانگر آن است که سلیمانی با قراردادن «غیر دستوریهایی» در متن که دربردارندة دلالتهای ضمنی هستند، انباشتِ معنایی «زن» و منظومههای توصیفی شاهنامه، «رودابه» و «طایفة شیخخانی» میآفریند. بدینترتیب هیپوگرامها یا تصویرهایی آشنا در ذهن خوانندگان ایجاد میکند که به داستان زال و رودابه ارجاع میدهد. واکاوی و تحلیل این روابط بینامتنی نشان میدهد که ماتریس این رمان تأکید بر تقابل نقشآفرینی زنان شاهنامه (بهویژه رودابه) درمقابسه با زنان معاصر دارد که گرفتار محدودیتها و عرفهای نادرست اجتماعی شده اند.
کلیدواژه ها:
بینامتنیت, نشانه شناسی بینامتنی, ریفاتر, شاهنامه, رمان به هادس خوش آمدید
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1155419/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زمانی، فاطمه و صاحبی، سید محمد،1399،نشانه شناسی بینامتنی رمان به هادس خوش آمدید،،،،،https://civilica.com/doc/1155419
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، زمانی، فاطمه؛ سید محمد صاحبی)
برای بار دوم به بعد: (1399، زمانی؛ صاحبی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.