بکارگیری الگوی مشارکت دولتی- خصوصی در توسعه خدمات بیمارستانی از دیدگاه مدیران بخش دولتی و غیردولتی شیراز
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 18، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 371
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-18-4_003
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: الگوی مشارکت دولتی- خصوصی (Public- Private Partnership) در سال های اخیر جهت اصلاحات سازنده بخش سلامت بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف مطالعه حاضر، بررسی دیدگاه مدیران بیمارستان های شیراز در زمینه اجرای الگوی مشارکت دولتی- خصوصی در ارائه خدمات بیمارستانی بوده است.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی می باشد که در سال 1395 در شهر شیراز انجام گرفت. بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیمارستانهای خصوصی، خیرین و سرمایهگذاران حوزه سلامت بهعنوان جامعه پژوهش در نظر گرفته شد که از بین آنها 56 نفر بهعنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه گردیدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و همچنین تحلیلی از قبیل t-test در قالب نرم افزار21 SPSS تحلیل گردید.
یافته ها: از بین 56 نمونه موردمطالعه، 36 نفر (64%) از بخش دولتی و 20 نفر (36%) از بخش غیردولتی بودهاند. طبق نظر مشارکت کنندگان، از بین حیطه های 6 گانه مورد بررسی جهت اجرای PPP ، حیطه های ظرفیت سازی (53/0± 53/2) و فرهنگی- اجتماعی (40/0± 58/2) نسبت به سایر حیطه ها دارای بالاترین نمره و حیطه سیاست گذاری (48/0± 18/2) دارای کمترین نمره بوده است. از دیدگاه مشارکت کنندگان بخش های دولتی و غیردولتی، هیچ کدام از مولفه های شش گانه موثر در زمینه اجرای الگوی PPP در توسعه خدمات بیمارستانی شهر شیراز دارای وضع مطلوب نمی باشد.
نتیجه گیری: مسئولین و سیاستگذاران بایستی با فراهم آوردن بستر مناسب برای مشارکت بخش غیردولتی سطح آمادگی بیمارستانها را برای اجرای این الگو بالا ببرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمد صادقی
Esfarayen Faculty of Medical Sciences, Esfarayen, Iran
پیوند باستانی
Shiraz University of Medical Sciences
حسن جعفری
School of public Health,Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
امید براتی
Shiraz University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :